Május 18-án gasztronómiai időutazásra invitálják a vendégeket, ahol megismerkedhetnek a középkori konyha remekeivel, megízlelhetik a hosszas kutatómunka után összeállított menüsort és mindezt a Bükki borvidék legkiválóbb nedűivel öblíthetik le.
„Egy falat középkor” – vacsora és rendhagyó tárlatvezetés a Diósgyőri várban
Május 18-án gasztronómiai időutazásra invitálják a vendégeket, ahol megismerkedhetnek a középkori konyha remekeivel, megízlelhetik a hosszas kutatómunka után összeállított menüsort és mindezt a Bükki borvidék legkiválóbb nedűivel öblíthetik le. A vacsorát megelőzi egy különleges vártúra is, melynek mottója: Így ittak ők - részegesek és bornemisszák a középkorban. A poharakban a király legkedvesebb borai, melyeket Bűdi István borász személyesen mutat be. A nemes nedű élvezetéről a vendégeknek a séta közben sem kell lemondani, a borász gondoskodik róla, hogy senki pohara ne legyen üres.
Program:
19:00 Dr. Lovász Emese: Középkori szakácskönyvének bemutatója (Lovagterem)
19:30 Bűdi borászat borkóstolója és bemutatója (Lovagterem)
20:15 Rendhagyó tárlatvezetés a palota felső termeiben, ahol a vár népe mesél részegesekről és bornemisszákról, a hegy levének élvezetéről
20:45 Vacsora a borozóban, borkóstoló és történetek a középkori étkezésekről
A menü:
- „Arany csirke” mentás zöldborsókrémmel és Mátyás király kedvencével (tejszínes torma mártás), friss cipóval
- Középkori híres-neves, fűszeres almás pite
Jegyek: 6 000 Ft/fő. Kizárólag elővételben, május 15-ig! Jegyek korlátozott számban!