promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vaccsuszirunáj duplázott a „Szarvasűzőkön”
Borítókép:  Forrás: Lengyel Zsolt
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Eger–Miskolc közötti, Szarvasűzők névre keresztelt országos váltófutóversenyt április 6-án, szombaton már 29. alkalommal rendezték meg. A 83 km-es távot összesen mintegy nyolcvan, 5 és 12 tagú csapat tagjai teljesítették.

A viadal kabala állata „Bonifác”, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépve) eljussanak a borsodi megyeszékhelyre.

A mezőny 10 órakor rajtolt Egerben, a Dobó térről, innen Felsőtárkány – Hereg rét – Bánya hegyi elágazás – Rejtek – Bánya hegyi elágazás – Nagymező – Bánkút – Szentlélek – Őskohó – Csanyik-völgy – Királyasztal volt az útvonal.

A 29. Bosch Szarvasűzők-váltófutóverseny utolsó újraindítása Miskolcon, a Hősök terén történt meg. A befutóemberek a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) sportolóinak felvezetésével a Déryné u. – Kandia köz – Szemere Bertalan u. – Görgey Artúr u. – Csabai kapu – Jászi Oszkár út – Ifjúság út – Középszer utca – Szentgyörgy út – Miskolctapolcai u. érintése után érkeztek meg a Miskolci Egyetemre, egész pontosan a Miskolci Atlétika Centrum atlétikai pályáján kijelölt célba.

Valamennyi résztvevőnek idén is járt az egyedi emlékbögre. Az ünnepélyes eredményhirdetésen értékes ajándékok találtak gazdára.

A versenyt megtisztelte jelenlétével – sok más vendég mellett – Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Szabó László, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség elnöke, Rakaczki Zoltán, Miskolc MJV sportért felelős polgármesteri biztosa, valamint az egri és miskolci felsőoktatási intézmény Hallgatói Önkormányzatának elnökei, akik a díjátadásban is közreműködtek.

A díjak kiosztását követően pedig jöhetett a legendásan fantasztikus hangulatú záróbuli.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás