Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miskolci Termelői Nap a Virágvasárnapon

Miskolci Termelői Nap a Virágvasárnapon

Helyi Hírek

Miskolci Termelői Nap a Virágvasárnapon

Helyi Hírek

Promotions 13:07

Áprilisban kivételesen a második vasárnapon, azaz április 14-én várják a kedves érdeklődőket Miskolc kedvenc belvárosi piacán, az Erzsébet téren. Ami garantált: hatalmas árukínálat, húsvéti hangulat és kellemes kikapcsolódás kicsik és nagyok számára egyaránt.

„Virágvasárnap” címmel kerül megrendezésre áprilisban a Miskolci Termelői Nap. Ekkor veszi kezdetét a nagyhét a keresztény ünnepkörben. Mivel a népszokás szerint ezen a napon tilos a munka, helyette ki lehet látogatni a vásárra, ahol színes húsvéti programokkal várják az érdeklődőket.

Mátraalján úgy tartják, hogy Virágvasárnapon a mulatság is tiltott, így kivételesen nem lesz zene a rendezvényen, azonban Hejczei Gabriella a Petneházy úti Óvoda nagycsoportosaival népi játékokra és zöldágazásra invitálja a gyermekeket 11 órától.

A húsvéti Termelői Nap nem telhet el nyuszik nélkül. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyuszisimogatóval és más kisállatokkal készül a rendezvényre. Kakaska, tojás és húsvéti bárányka készítés, tojásfa-díszítés, nyuszi és tojásszínezés várja még a legkisebbeket a MINŐIES Alapítvány kézműves sátrában.

A tavasz beköszöntével elkezdődnek a kerti munkálatok is. Városi mag- és palánta börzét szervez az Öko Kertész Klub Miskolc, amelyre magvak, dugványok, szobanövények hajtásait is hozhatják cserére az érdeklődők. A házi komposztálás rejtelmeibe a Zöld Kapcsolat Egyesület vezeti majd be a kertbarátokat, az Ökológiai Intézet Alapítvány pedig „Komposztálj a természettel!” címmel ismeretterjesztő játékokkal készül a családoknak, de lesz óriás társas és puzzle is.

Borítókép: promotions.hu