
Elszabadult a pokol Székesfehérváron, halálra rémültek a lakók
Olvass tovább...
Idén ez lehet a Balaton után az új magyar sláger.
Gasztronómiai időutazás a barokk pompájában
Aki különleges belföldi programra vágyik így a nyár vége felé közeledve, az induljon most, mert még odaér: Fertőd festői sétányán augusztus 8-9-én egy különleges időutazásra invitálnak - az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon visszatér a múlt ízvilága és a barokk kor szellemisége újra életre kel.
A két napos esemény látványelemei között szerepel az ökörsütés, látványkonyha, utcabál és zenei aláfestés, amely garantáltan felpörgeti a hangulatot már az első pillanattól kezdve.
A fesztivál lelke azonban a főzőverseny - az Úri- és Csárda konyhák kihívását nemcsak a szakácsok, de a családok és kulináris kalandra éhes közönség is lelkesen fogadja .
Olvass tovább...
A főzés mint élmény és játék
A versenyzők két kategóriában mérhetik össze tudásukat: az úri konyha eleganciája és a csárdakonyha rusztikus ízei egyaránt felbukkannak a tálakon.
A szabályok szigorúak - kizárólag korhű alapanyagokat lehet használni, kerülni kell a paradicsomot, paprikát, krumplit és rizst, habarást sem alkalmazhatnak
Ehhez társul a látványos tálalás, a jelmezes fellépők és a nemzetközi zsűri figyelme - mindez együtt olyan élményt teremt, amelynél az ízek, a látvány, és a játékosság egyaránt jelen van
[[cikk2]].
A barokk divatbemutató eleganciája, a „Jó ebédhez szól a nóta” dallamai és a lendületes koncertek, mint a Kék Virág Trió vagy a SHOWTIME zenekar gondoskodnak róla, hogy a fesztivál ne csak gasztronómiai, hanem zenei és vizuális élmény is legyen
Nem maradnak el a kézműves kirakodók, családi programok sem: a fesztivál táncos, ízes, barokkos hangulata minden korosztálynak szól, hiszen itt az élet legszebb örömei - az ízek, a látvány és a közösség, egyszerre találkoznak
Az első, 12 évvel ezelőtti fesztivál reklámvideója: