promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképzelhetetlen  jelenetek a szolnoki iskolában: ököllel és székkel verte tanárát a 17 éves diák
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tanárnő nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szerzett, a bíróság már ítéletet is hozott.

Brutális eset borzolta Szolnok városának lakóit az elmúlt napokban: a város egyik egyik középiskolájában történt egy megrázó incidens, melyben egy kilencedikes diák a tanárnőjét érte támadás, az egyik diákja által. A tanárnő annyira súlyos sérüléseket szenvedett, ami miatt az ügy most már bíróság elé kerül. A fiú a vádemelés szerint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolható.

Az eset leírás is rendkívül nyugtalanító. A tanárnő az ominózus napon történelemórát tartott a diákoknak a 9. évfolyamon. Egyik diákja (aki 17 éves, így feltételezhetően idősebb az osztálytársainál), engedély nélkül elhagyta a tantermet, hogy kimenjen a mosdóba. 

Ezután visszatérve, figyelmen kívül hagyva a szabályokat, az utolsó padba ült le a tanári asztal mellett. A pedagógus emlékeztette a diákot a szabályokra, amiért a fiú közölte vele nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, hogy irritáló.

Ezután a helyzet tovább romlott, és a diák székkel és ököllel támadta meg tanárnőjét. A 17 éves fiú felmarkolta a számára ismerős széket, majd a feje fölé emelve közelített a tanári asztal mellett álló áldozathoz, s erővel nekivetette azt.

A pedagógus reflexből próbált védekezni, és emelt karokkal próbálta megakadályozni a támadást, így az ütés inkább a karját érte el. Azonban a diák nem állt meg egy lökésnél: mindkét kézzel megragadva a széket, ismételten és ismételten lesújtott vele a nőre, s az ütések a tanárnő fejét és karját célozták meg. A tanárnő kétségbeesetten próbált menekülni a helyszínről, azonban a fiú követte őt a folyosóra, és ököllel több alkalommal is arcon ütötte őt. Végül a tanárnő menekülve húzódott vissza a tanári szobába, ahol a fiatal már nem követte tovább. 

A támadás során a tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, többek között töréseket és zúzódásokat. Az ügyészség a fiatalra felfüggesztett szabadságvesztést és pszichoterápiát javasol a további agresszió elkerülése érdekében. Az eset rávilágít arra, hogy mennyire fontos a diákok közötti tisztelet és az oktatók biztonsága az iskolákban.

forrás: 24.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás