promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Régi barátként köszöntötték Petőfit ebben a méregdrága luxushotelben, a fél életét itt élte le mégsem beszélt erről senki
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ebben a pesti épületben írta meg Petőfi Sándor az egyik leghíresebb költeményét, ezt a részletet még a Most vagy Soha! filmből is kihagyták.

A Budapest szívében található Astoria szálloda már évtizedek óta a város egyik kultikus pontja. A jelenleg hatemeletes, 138 szobás és négycsillagos szálloda nemcsak elhelyezkedésében, hanem történelmében is egyedülálló. Az Astoria az Astoria tér nevét viselő közlekedési csomópontban, az egykori Zrínyi Kávéház és Vendégfogadó helyén magasodik, jelképezve Budapest múltját és jelenét.

Az Astoria nem csupán egy szálloda, hanem egy történelmi kaland is. Az épület eredete egy kovácsműhelyre vezethető vissza, melyet Unger Benedek kovácsmester alapított a 19. század elején. Az Astoria elődje, a Zrínyi Kávéház és Vendégfogadó, hamarosan a pesti irodalmi és társadalmi élet központjává vált, ahol olyan ikonikus alakok fordultak meg, mint Petőfi Sándor, aki itt írta meg János vitéz találkozását az óriásokkal, amiről emléktábla is megemlékezik az épületben.

szálloda történelme gazdag és változatos. Az évtizedek során számos átalakuláson ment keresztül, ám mindig megőrizte különleges hangulatát és egyediségét. A Belváros szívében található szálloda főbejárata a Kossuth Lajos utcára nyílt, míg az étterem és a kávéház másik bejárata a Magyar utcára nézett.

Az Astoria mindig is a luxus és kényelem szinonimája volt. A francia empire bútorokkal berendezett szobákban minden modern kényelmi szolgáltatás megtalálható volt, a felvonótól kezdve a központi fűtésig. Az elegáns berendezés és a gazdag művészeti gyűjtemények vonzották ide a hírességeket és a művészeket egyaránt.

Az épület nemcsak egy szálloda, hanem egy múzeum is lehetne. A falak emlékeket őriznek az elmúlt évszázadok eseményeiről, beleértve a második világháború és az 1956-os forradalom időszakát is. A szálloda az idők során többször is szolgált filmforgatások helyszíneként, így kihagyhatatlan pontja lett a városnak, ahol a múlt és a jelen találkozik.

Az Astoria szálloda mindig is a város életének központjában állt, és a mai napig hűen őrzi hagyományait és eleganciáját. A legutóbbi felújítás során is ügyelve arra, hogy megőrizze eredeti stílusát és hangulatát, miközben minden modern kényelmi szolgáltatást biztosít a vendégek számára. A Belváros forgatagában az Astoria szálloda egy olyan sziget, ahol a vendégek teljes nyugalomban élvezhetik a város nyüzsgésétől távol, miközben élvezik a kényelmet és a luxust.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás