promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: éjszaka félelmetes vihar kerülgetett minket; Kiderült, hol lehet ma strandolni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdemes megfogadni az éjszakai viharok után a figyelmeztetést, de azt is elmondjuk, hogy hol vár stranidő. 

Továbbra is anticiklon pereme határozza meg hazánk időjárását, ezért pünkösdvasárnap is marad a többnyire napos, száraz idő, azonban megjelenhetnek gomolyfelhők, amikből záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ez azonban most csak a Dél-Alföldön, illetve a déli határvonal mentén várható, az ország jelentős részén gyönyörű időre kell számítani. Az éjszaka arra számítottunk, hogy nagyrészt összeesnek a gomolyfelhők, és nagyobb területen kiderül az ég. Az éjszaka első felében néhol még előfordult végül zápor, zivatar, aztán végül valóban mindenütt megszűnt a csapadék. Komolyabb égi események Baranyában fordultak elő, bár a viharosabb időjárás éppen elkerülte Magyarország határát. 

Azonban Szerbiában és Romániában cudar időjárás tombolta ki magát este és éjszaka, egyedi villámjátékot mutatva az ilyen időjárási körülmények kedvelőinek.

Ahogy említettük, bizony vasárnap is marad az anticiklon hatásából, ám jobbára ez maximum a felhősödés terén fog csak csupán megmutatkozni. Az előrejelzés szerint komolyab mértékű eső ugyan nem várható. Azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat a felelősségteljes működése, illetve az emberek átgondolt tervezése miatt citromsárga riasztást adott ki viharjelzés gyanánt Bács-Kiskun-, Csongrád-Csanád-, Békés-, és Hajdú-Bihar vármegyékre egyaránt. 

A hosszú hétvégén a jelek szerint nem kell aggódnunk a strandolás miatt sem. Azonban mindennel óvatosan kell bánni. A napra már csak korlátozottan érdemes kifeküdni, lévén az UV-B sugárzás miatt erősen megnő az egészségkárosodás kockázata. A magyar tavak hőmérséklete a nyugati Fertő-tó kivételével már mind alkalmas a fürdőzésre, bár egyelőre inkább csak a bátrabbak vállalkoznak komolyabb csobbanásra. A legendás meteorológus, Pártai Lucia által üzemeltetett eumet.hu szerint a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, de még a kalocsai járásban található Szelidi-tó is 20 és 22 Celsius fokos vízzel várja az odalátogatókat a hétvégén.

Az elmúlt időszakban többször is észlelt tubákról nem érkezett jelentés a tegnapi nap folyamán. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás