promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb műfüves focipályákat adtak át Nyíregyházán
Borítókép:  rtl.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyíregyházán összesen 51 millió forint értékben az Arany, a Zelk és a Vécsey Iskola udvarán újabb műfüves focipályákat adtak át. A fejlesztés az MLSZ támogatásából valósult meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kisgyermek labdarúgás fejlesztésére évek óta kiemelt figyelmet fordít és az általa szervezett, a legfiatalabb korosztályt mozgósító Bozsik Programban országosan magas a részvétel. Most a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Óvodai Pályaépítési Programjának keretében Nyíregyházán 3 darab műfüves focipálya épült 2019. nyarán – olvasható a nyiregyhaza.hun. Az Arany, a Zelk és a Vécsey Iskola udvarán is elkészültek a létesítmények beruházásának összértéke 51 millió forint.

Mint a portál írja, a 14x26 méteres multifunkciós pálya alkalmas testnevelés órák tartására is. A három beruházás összesen 51 millió forintba került, melynek 90%-át a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat biztosította. 

„Ez az infrastruktúra fejlesztés méltó folytatása a sportkoncepciónknak. Kihasználják a gyerekek a létesítményeket, beindította a sportolást a városunkban, ezért csináltuk – fogalmazott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Azt már Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója tette hozzá, hogy a Nyíregyházi Tankerületi Központ és az önkormányzat együttműködését kiválóan példázzák ezek a fejlesztések. Ezek a pályák kiváló lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek a sportoláshoz. Fontos kiemelni, hogy Nyíregyházán – országosan egészen egyedülálló módon- valamennyi önkormányzati fenntartású óvoda részt vesz a Programban, az általános iskolákat tekintve pedig a nyíregyházi körzet az egyik legtöbb intézményt öleli magába. A fenntartási költségeket a pályák fő használójaként az intézmények fenntartója, a Nyíregyházi Tankerületi Központ vállalta.

A mostani helyszínek kiválasztása azon szempont mentén történt, hogy a műfüves pályákat a környező óvodák gyerekei is használhassák. 

Az elmúlt években Nyíregyházán 14 ovi-sport pálya épült, megújultak a tornatermek és iskolaudvarok, óvodai tornaszobák és óvodai udvarok. A város évente közvetlen támogatásként több mint 26 millió forintot fordít diáksportra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás