promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered még? Így néz ki 75 évesen a Szupercsapat sorozat sztárja, magyarok tízezrei szakadtak egykor a poénjain
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sztár már 75 éves, és nem ismernéd fel.

A Szupercsapat immár 40 éves, hiszen 1983-ban kezdett el futni az NBC-csatornán, és egészen 1987-ig láthatták a nézők a katonák történeteit, amelyekben Amerikában járva segítettek az elnyomottoknak, miközben menekültek a hatóságok elől. A széria elképesztő népszerűségnek örvendett, és úgy volt, hogy érkezik a folytatása is, ám a sorozatbeli Hannibált játsszó színész, George Peppard 1994-ben meghalt, nélküle pedig nem folytatták a sorozatot. Magyarországon még manapság is láthatjuk amúgy a tévében az egyes epizódokat, nálunk is óriási népszerűségnek örvend a széria a mai napig.

A széria a nyolcvanas évek világát hozta elénk, olyan jelenetek voltak benne tömegével, amelyek a kor akciós filmjeiben is előfordultak. És nagyon sok akciós előképet gyúrtak benne össze, így az alkotók a Piszkos Tizenkettőt, a Hét Mesterlövészt vagy éppen a Mad Max-et is a szemük előtt tartották, amikor a forgatókönyvet írták.

A sorozat egyik legikonikusabb szereplője Mr. T. volt, akit Sylvester Stallone ellen is láthattuk boxolni, az ő karakterére emlékezhetnek leginkább a nézők.

De vajon mi lett Murdock századossal, akit elsősorban Bolondnak hívtak a sorozatban a kissé laza a természete után? A filmekben a karaktert Dwight Schultz játszotta el elképesztően jól. A 2000-es évek elején is feltűnt több filmben és a sorozatban is, leghíresebb szerepeit a Szupercsapat mellett a Star Trek egyes etapjaiban játszotta. Szinte hihetetlen, de a színész nemrég töltötte be a 75. életévét, és nemrégiben a Blu Ray-lemezk kiadása kapcsán egy műsor vendége volt a sorozatbeli Szépfiúval együtt, a két színészt nagyon nehezen ismernénk már fel a kontextus nélkül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás