promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakasztóan nehéz kvíz: kellemetlen, ha nem tudod ezekre a válaszokat, pedig a magyarság egyik alapja a Himnusz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jöhet egy igazán nehéz kvíz a magyar Himnuszról? Tuti, a kérdések felére sem tudsz jó választ adni.

Január 22-én van a magyar kultúra napja, ugyanis ez az a nap, amikor Kölcsey Ferenc 1823-ban befejezte a Himnuszt. Persze ezt a verset nem azzal a céllal írta meg, hogy nemzeti himnuszt alkosson, amit aztán az egész ország énekelni, szavalni fog.

Az idén 200 éves kéziratot már évtizedek óta a Széchenyi Könyvtár levéltárában őrzik, de többször is kiállították már. A Himnuszt minden szilveszter éjfélkor együtt énekli az ország, de iskolai évnyitókon, sporteseményeken is felcsendül.

Mi most egy olyan kvízt hoztunk nektek, amiben kifejezetten a magyar Himnusszal kapcsolatban találtok kérdéseket, de nem olyan könnyűeket. Éppen ezért adunk nektek egy kis segítséget, az alábbi cikkben minden szükséges információt megtaláltok, amivel maximális pontszámot tudtok elérni. Ha elolvassátok ezt a cikket, biztos nem lesz olyan kérdés, ami kifogna rajtatok:

Most pedig következzen a Himnusz-kvíz, amivel nemcsak tesztelhetitek az eddigi tudásotokat, de bővíthetitek is az ismereteiteket Kölcsey Ferenc versével kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás