promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fenséges kvíz: a magyarok zöme 3 kérdésre sem tud jól válaszolni, pedig ez a történelmünk része, te jobb vagy az átlagnál?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felismered az Árpád-házi királyokat?

Sokan nem szeretik az iskolában a történelmet, de azért a magyar történelmet illik ismerni. Tapasztalatok szerint viszont amint kikerülünk a gimnáziumból, rögtön el is felejtünk mindent, amit a töri órákon tanultunk, és szépen lassan hazánk uralkodói is eseményei is kikopnak az emlékezetünkből.

Mi most egy olyan kvízt hoztunk nektek, amivel próbára tehetitek a saját tudásotokat. Az alábbi tesztben az Árpád-házi királyokat kell felismernetek:

lesz tíz kérdés, amiben 10 Árpád-házi uralkodót írtunk körül egy-egy mondattal. A rendelkezésre álló információk és adatok alapján meg kell tippelnetek, hogy melyik királyunkra illik a leírás. A dolog nem lesz egyszerű, a kérdések zömében nem igazán alapvető infókat kaptok segítségnek, ezért érdemes lesz alaposan átgondolni a válaszokat, mielőtt jelölnétek.

Nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz a Promotions egyik legnehezebb tudástesztje, de ha ezt kitöltitek, akkor biztos egy életre meg fogjátok jegyezni, hogy ki volt a "második honalapítónk", és kinek a nevéhez fűződik a magántulajdon védelmének megszilárdítása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás