promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendszám kvíz: 10-ből 8 ember nem tudja, melyik országokhoz tartoznak ezek a jelölések, te vajon egyike vagy annak a kettőnek?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem is tudják, hogy a rendszámokon melyik jelölés melyik országhoz tartozik. Ebben a kvízben kipróbálhatod, vajon te jól ismered-e őket.

Melyik ország rendszámát jelzi az "I" betű? Melyikét az "M" és a "B"? És mi a helyzet a hárombetűs rendszámjelölésekkel?

Sokszor amikor haladunk az autóúton, és elhaladunk egy külföldi jármű mellett, azon gondolkodunk, hogy honnan származhat. Gyakran előfordul, hogy nem is tudjuk rá a választ, mert az embernek igazából sosem jutna eszébe, hogy tüzetesebben utánajárjon a külföldi rendszámoknak.

Persze vannak kivételek, amiket jobban ismerünk, hiszen ilyen autókkal gyakrabban találkozunk az úton: ilyen például az olasz, a német, a francia, a cseh, a szerb, a szlovák, a horvát, és az osztrák rendszámú autó.

Most viszont egy olyan rendszám kvízt készítettünk, amelyekben a kevésbé ismert országok jelöléseit kérdezzük, így ez egy remek lehetőség arra, hogy további rendszámjelöléseket tanuljunk meg. Ebben a tesztben 10 ország rövidített jelölését fogjátok látni, és három válaszlehetőség közül kell eldönteni, melyik a helyes megfejtés.

Ha pedig utána kedvet kapnátok egy KRESZ kvízhez, akkor fent a cikkben találtok egy ilyet is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás