promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg hisztizik és pánikolva könyörög, de a kiadó hajthatatlan?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harry herceg nem igazán tanulta meg az érzelmeit kezelni.

Az angolok élete, főleg a királyi családnak, most nem a tökéletes mennyország. II. Erzsébet királynő halálával az eddigi megszokás teljesen idegen lett, egy új stuktúrát kell felépíteni, miközben az eddigi erős biztonságos alap látszólag bármikor úgy dőlhet el, mint egy domino.

Sosem Harry herceg volt a legkezelhetőbb és a legnyugodtabb a királyi családban, és ez cseppet sem változott azóta se, mióta feleségül vette Meghan Markle-t. A rövdített verzió a történetüknek, hogy Meghan-t nem igazán fogadták el a családban, de ő is már a kezdetek óta lazán kezelte a protokollt sőt, ahol csak lehetett az ellenkezőjét csinálta annak, ami elő volt írva. Így amikor 2020-ban bejelentették, hogy nem kívánják tovább teljesíteni a kötelességeiket a királyi családon belül és ezzel párhuzamosan minden előjogukról lemondanak, nem nagyon lepődtek meg az emberek. Harryék Amerikába költöztek, két gyerek és hétköznapi családi életet próbálnak élni azóta is, bár mondjuk akkor se indul fehér és üres vászonként Harry a nagyvilágban, ha ne adj Isten, nem áll mögötte már a brit trón. De Amerikába költöztek és hagyjuk meg őket a saját kis naívságukban.

Kívülről úgy tűnt, II. Erzsébet királynőt nem nagyon viselte meg az eset, de az udvarhoz közeli ismeretlen forrás állítása szerint, a királynőt 

nagyon bántotta a dolog, és az volt a végső kijelentése, hogy nem tudja, nem érdekli, és már nem is akar többé erre gondolni. Viszont főleg az viselte meg, hogy ezek után nagyon ritkán láthatta a dédunokáit, Archie-t és Lilibetet.

Bár a két család közti viszály a költözéssel és a lemondásokkal egyaránt nem szűnt meg, és Harry most a temetés után is azt érzi, mint amit talán Diana hercegnő, az édesanyja halála után érzett, hogy olyan, mintha kívülálló lenne a saját családjában, mégis próbál jól dönteni. A napokban nyilatkozott egy másik forrás, - milyen jó emberek veszik körbe őket, nem? -, a brit The Timesnak, hogy Harrynek mindig is a rögeszméjévé vált, hogy előbb vagy utóbb, de végleg ki fog kerülni a családból.

Már régóta úgy érzi, hogy egy idő után meg fognak szabadulni tőle, ez a rögeszméjévé vált. Gyakran hasonlította magát a nagybácsijához [András herceghez], és azt mondogatta: „Addig kell megtennem mindent, amit akarok, amíg ez meg nem történik,"

- idézte az ismeretlen forrás a herceg szavait, majd hozzátette, hogy Harry szerint amint Vilmos herceg fia, György betölti a 18. életévét, neki onnantól kezdve örökre búcsút mondanak.

A túl sok feszültség, ami évek óta Harryben van, mindig a lehető legszélsőségesebb módon tört ki belőle. 2021 júliusában a Penguin Random House bejelentette, hogy 2022-ben fog megjelenni náluk a fialabb testvér memoárja: pontos időről akkor még nem volt szó, és most is csak annyit lehet tudni, hogy a kiadó nagyon szeretné, ha még Karácsony előtt a nagyközönséghez jutna a könyv.

De a lázadó herceg mindig mindent túlgondol, és a nagymamája, II. Erzsébet királynő halála után, illetve az apja trónra kerülése fényében nem igazán érzi már úgy, hogy helyénvaló lenne néhány részlet a memoárjában. Kicsit finomítani szeretne néhány helyen, ami csak arra vílágit rá, hogy Harry még mindig hajlamos hirtelenségből, dühből, haragból és puszta fellángolásból döntéseket hozni, amiket később átgondolva már teljesen másképp lát.

Csak az a baj, hogy a kéziratot már elfogadták, a megjelenés határideje már veszélyesen közeleg. A Hamu és Gyémánt magazin hozta le a The Sun on Sundayben megszólaló közeli forrás szavait a minap, miszerint

„Harry egy kicsit megnehezítette a dolgokat, mivel kétségbeesetten szeretné, ha a királynő halála, temetése és apja, Károly trónra lépése fényében finomítani tudna a könyvön. Lehetnek olyan dolgok, amelyek nem néznek ki jól, ha ilyen hamar előkerülnek a királynő halála és az apja királlyá válása után. Azt akarja, hogy a kínosabb részeket megváltoztassák. Ez semmiképpen sem egy teljes átírás. Mindenképpen változtatásokat akar. De lehet, hogy már túl késő lesz."

A Peguin Random House a közleményében is elejtett egy olyat, hogy értik, hogy Harry miért akar már-már hisztérikusan változtatni az anyagon, de attól félnek, hogy ez potenciálisan már túl késő akarat.

Vajon mit írhatott a kis herceg, amitől ennyire pánikba került? Vajon az önéletrajzi könyve valójában az egész életében elnyomott feszültség és harag és magány lenyomata? Mikor leszel már jobban lelkileg Harry?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás