Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Látványos előzetesen csodálhatjuk meg a Toldi mozifilmet

Látványos előzetesen csodálhatjuk meg a Toldi mozifilmet

Zene, Film & Kultúra

Látványos előzetesen csodálhatjuk meg a Toldi mozifilmet

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 08:08

A Toldi hamarosan a mozikban lesz látható.

Elkészült a Toldi, a mozifilm teaser-trailere, melynek vágási koncepcióját a verbunkoszene ritmusa inspirálta. Jankovics Marcell utolsó alkotása, a rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű egészestés mozifilm október 20-án kerül a hazai mozikba.

„Egy teaser - formájából adódóan - mindig nagyobb kreatív szabadsággal készül, mint egy film végleges előzetese. Az első beharangozó célja az, hogy játékosan, frissen kommunikálja a már ismert költeményt feldolgozó animációs filmet. Visszaadja a könnyedebbik oldalát. Dolgozhattunk a filmben elhangzó zenékkel, így esett a választás erre a népzenére. A ritmusa inspirálta a koncepciót: igazi „legényes” vágás. Ahogyan a verbunkoszene célja régen az volt, hogy toborozzon, úgy ez az előzetes is verbuválni akar, csak éppen mozinézőket”

– mondta Boldizsár Péter kreatív producer, a teaser vágója.

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

A film a Kecskemétfilm gyártásában készült. A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A film mesélője Széles Tamás színművész lesz. A Toldi, a mozifilm október 20-án kerül a magyar mozikba a Kecskemétfilm és Mozinet forgalmazásában; a látványos produkció előzetese alább tekinthető meg.

Borítókép: Mozinet

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria