promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő teória terjed a Tini nindzsa teknőcökről, ettől teljesen újra fogod gondolni gyerekkorod egyik kedvenc meséjét
Borítókép:  justwatch.com (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden jel arra utal, hogy a Tini nindzsa teknőcök zseniálisabb, mint gondoltuk.

A Tini nindzsa teknőcök már hosszú évtizedek óta a popkultúra részei, hiszen először képregényként, majd játékként, élőszereplős filmként és egyebek között egy már-már klasszikusnak nevezhető mesesorozatként is láthattuk őket. Utóbbi Magyarországon is a gyerekek egyik hatalmas kedvence volt, hiszen akkoriban mindenki imádta a Szecska mester által vezetett Leonardo, Donatello, Raffaello és Michelangelo kalandjait.

Van, hogy több évtized kell ahhoz, hogy egy picit elillanjon a nosztalgia által megteremtett mentális köd, és felnőtt fejjel hirtelen rájöjjünk, hogy mennyire zseniális is volt egy-egy régebbi alkotás, amin annyi boldogságot okozott nekünk gyerekként. A jelenleg is a köztudatban lévő Tini nindzsa teknőcök is ilyen, ugyanis nemrég elkezdett terjedni az interneten egy videó, amiben egy férfi elmagyarázza, hogy milyen mögöttes tartalom volt a teknőcök fegyverei mögött, amiket Szecska mestertől kaptak tanító jelleggel.

  • A piros maszkos Raffaello a csapat leghevesebb, és talán legerőszakosabb tagja, akinek a fegyvere nem más, mint egy pár tompa szai, ami leginkább védelemre van – vagyis Szecska mester egy védekező fegyverrel akarta egyensúlyban tartani Raffaello hirtelen természetét.
  • A narancssárga maszkos Michelangelo a csapat mókamestere, aki kicsit összeszedetlen, így Szecska mester egy pár nuncsakut adott neki, amihez komoly precizitás és koncentráció kell, hogy így fejlessze őt.
  • A lila maszkos Donatello a csapat okoskája, aki imádja a modern kütyüket, ezért a világ egyik legegyszerűbb fegyverét kapja Szecska mestertől: egy botot, hogy egy alap dologgal is tudjon bánni, és ne hagyatkozzon annyira az elektromos eszközökre.
  • És végül a kék maszkos Leonardo, a csapat vezetője, aki komoly, szigorú értékrenddel rendelkezik és nagyra tartja az élet ajándékát – Szecska mester pedig két karddal, pontosabban katanával egyensúlyozza őt, hiszen így annak adott egyedül igazán halálos fegyvert, aki legkevésbé akar bántani másokat.

Ezekbe belegondolva tényleg egészen fantasztikus és meghökkentő, hogy mennyi minden van a Tini nindzsa teknőcök megalkotása mögött, ráadásul úgy, hogy az első megjelenésük, vagyis 1984 óta valószínűleg csak egy maréknyi ember jött rá erre magától, míg a legtöbben azt hitték, hogy csak egy egyszerű, szórakoztató, mókás alkotásról van szó pár bunyózó mutáns teknőccel a főszerepben, és kész.

Íme a régi Tini nindzsa teknőcök mese intrója, hogy mindenki kapjon egy kellemes adag nosztalgiát:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás