promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Izzasztóan nehéz kvíz: ettől a 10 kérdéstől ömleni fog rólad a víz, ezt garantáljuk, teszel egy próbát vele?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lássuk, mennyire jól ismered Magyarország vizeit.

Annak ellenére, hogy itt élünk Magyarországon, még nem biztos, hogy mindenki olyan jól ismeri a magyar vizeket. Sokan nem tudják például, hogy Petőfi Sándor a Dunáról vagy a Tiszáról írt-e verset, vagy hogy a Balaton milyen hosszú.

Az alábbi kvízben most próbára teheted te is a tudásodat, és kiderül, hogy mennyire jól ismered Magyarország vizeit. Ebben a tesztben mindössze 10 kérdésre kell helyesen válaszolnod, és ha már 5-öt jól tudsz megfejteni, akkor elmondhatod magadról, hogy máris a magyar átlag felett teljesítettél. Tudniillik ezekre a kérdésekre az esetek többsége csak 4 helyes választ tud adni.

De talán te nagyobb szerencsével jársz! Próbáld ki "Vízparti kvízparti" nevű kvízünket, aztán írd meg nekünk a Facebook-oldalunkon, hogy hány helyes választ tudtál adni. Ha tetszett a teszt, küldd el ismerőseidnek is, és aztán vessétek össze, hogy melyikőtök a legnagyobb (k)vízkirály.

Miután végeztél ezzel a teszttel, ne felejtsd el kipróbálni az elmúlt két nap kvízeit is, amelyek ugyancsak megdolgozzák majd az agytekervényeidet. De ha jól ismered kis hazánkat, akkor egyáltalán nem okoz majd nehézséget az alábbi két kvíz sem.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás