promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajuk már nem sok maradt, de a slágereik a régiek: így néz ki most a 80 éves Simon és Garfunkel
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legendás duó mindkét tagja továbbra is aktív.

A Simon & Garfunkel nevű folk-rock duó a hatvanas-hetvenes években volt a csúcson. Az apró termetű (160 centis) Paul Simon és a hozzá képest langaléta Art Garfunkel alkották, és olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a The Sound of Silence, a Mrs. Robinson, vagy a Bridge over Troubled Water.

Ezek a dalok ma is a fülünkbe csengenek, pedig – szörnyű kimondani – fél évszázad is eltelt a megkomponálásuk óta. A két öreg viszont szerencsére még mindig köztünk van, bár mindketten a 80. életévüket tapossák (még egy hónap sincs köztük korban).

Hajuk már nem sok maradt, ám továbbra is aktívak, a híresebbnek számító Paul Simont például a napokban a paradicsomi Portofinóban látták fagyit nyalakodni. Felesége, a szintén énekes-zeneszerző Edie Brickell társaságában sétálgatott, aki még csupán 56 esztendős, de kereken három évtizede jóban-rosszban kitart agg férje mellett.

Simon nem öltözött túl az olaszországi lazuláshoz, a khaki térdgatya, valamint a lazacszínű póló és sapka, illetve a kék ing nem túl kifinomult stílusról árulkodik. Pedig van mit a tejbe aprítania, hiszen tavaly eladta az egész zenei életművét a Sony Music Publishingnak, egy kisebb vagyonért. A turnézástól már 2018-ban visszavonult, bár alkalmanként egy-két koncertet elvállal.

 

Fotó: Profimedia

Mérsékelten pörgős életet él Garfunkel is, akinek szólóban is sikerült hat zeneszámot a Top 40-es listára feljuttatnia. Nem véletlen, hogy 2008-ban a rangos Rolling Stone magazin a 86. helyre tette minden idők 100 legnagyobb énekesének listáján.

Garfunkel Instagram-oldalán megnézhetjük, hogyan fest most a zenei ikon, bár ebben nincs sok köszönet, hiszen göndör fürtjei rég az enyészeté lettek. Szinte hihetetlen, de Simonnal még az általános iskolában találkoztak, és először Tom & Jerry néven alakítottak duót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás