promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bajban van a Netflix, rengeteg embert rúgnak ki emiatt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

150 embert bocsát el a Netflix emiatt.

Siralmas dolgok derültek ki a Netflix, áprilisban közzétett, első negyedéves gyorsjelentéséből. Az akkori adatok szerint a streamingszolgáltató 200 ezer előfizetőt veszített az előző negyedévhez képest. Miután a Netflix nyilvánosságra hozta a negyedéves adatokat, 35 százalékot zuhantak az oldal részvényei, ami nagyjából 54 milliárd dollárral csökkentette a szolgáltató piaci értékét.

A drasztikus visszaesés miatt a Netflix vezetősége úgy döntött, hogy elbocsátja néhány alkalmazottját; külföldi sajtóértesülések szerint a 11 ezer főt számláló dolgozóbrigádból 150 embertől válik meg a szolgáltató.

A Netflix egyik szóvivője a Deadline-nak azt mondta, hogy a cég növekedésének lassulása miatt csökkenteniük kell a kiadásaikon, ezért döntöttek a létszámleépítés mellett. Információk szerint az elbocsátottak nagy része az USA-ban dolgozott kreatív pozícióban, filmes vagy tv-s részlegen.

A Netflixnél hamarosan nagy átalakítások lesznek. Még idén bevezetnék a reklámokat egy új csomag keretein belül, ami valamivel olcsóbb lenne, mint az eddigi csomagok, emellett korlátozni akarják a jelszómegosztásokat, mert a jelenlegi becslések szerint nagyjából 100 millió ember használhatja ingyenesen a Netflix-et.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás