promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli hasonlóság: Elon Musknak van egy kínai ikertestvére, aki megmutatta magát, a Teslák ura most találkozni szeretne vele? Feltéve, ha tényleg létezik
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hír, amelyre valószínűleg senki nem is számított soha, mégis szembejött velünk a hírsztrádán.

Elon Musk-nak van egy kínai ikertornya, aki egy az egyben úgy néz ki, mint a Tesla-vezér. A kínai férfit Yilong Ma-nak hívják, és a TikTok-ra tett ki rengeteg felvételt magáról, amelyekkel pöppet felrobbantotta az internetet, és megborította a világ folyását. Még olyan videót is mellékelt a közösségi médiában, amelyben angolul szólal meg, hogy a hasonlóság még nagyobb legyen.

Elon Musk, aki az elmúlt időszakban a Twitter megvásárlása kapcsán került a hírek fókuszába Magyarországon is, azt nyilatkozta, hogy ha a férfi valóban létezik, akkor bizony szeretne vele találkozni. És ezt teljesen komolyan is gondolja.

Miért ez a feltételes mód?

Mivel simán megeshet így 2022-ben, és talán nem is okozna akkora meghökkenést, ha kiderülne, hogy Yilong Ma valójában nem is létezik, a videó pedig egy remek deepfake kreálmány, vagyis egy olyan, nagyon szépen kanyarintott hamisítvány,

amely meghökkentően hasonlít a valóságra, ám mégsem az. A mozgóképpel történő manipuláció ugyanis egészen elképesztően népszerű lett az elmúlt időszakokban, a deepfake mesterei pedig igazán csúcsra járatták már az utánzást.

2018-ban már ilyen elképesztő hamisítványok készültek:

A jelenség olyannyira eluralkodott a világban, és olyannyira veszélyezteti a valóságunkat, az igazi hírek elválasztását a hamisaktól, hogy a Reuters és a Facebook korábban még egy online kurzust is készített szerkesztőségek számára, amelyben tananyagokkal segítenek lebuktatni a hamis valóságot.

Szóval, tényleg ő lenne a a kínai Elon Musk, azaz a Tesla-vezér kínai hasonmása? És tényleg létezik is?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás