promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney reagált Peter Dinklage kiakadására a készülő Hófehérke film miatt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Disney konzultálni fog a Peter Dinklage által kifogásolt elemekkel kapcsolatban. 

Néhány napja Peter Dinklage impulzívan kikelt magából a Disney új filmjének, a Hófehérke újragondolásának kapcsán, mivel az eredeti mese a törpék társadalmát ostobának és együgyűnek állítja be. A Trónok harcának egykori színésze reakciója kiszámítható volt, hiszen senki nem szereti, ha a saját csoportját lekicsinylően mutatják be. Az alacsony növésű amerikai sztár szerint nevetséges, hogy fejlődést akar mutatni a Disney, miközben időt múlt nézeteket képviselnek. 

Peter kritikájára a Disney nem habozott válaszolni, már ki is fejezték szándékaikat a szereplőkkel kapcsolatban.

Az eredeti animációs filmet még 1937-ben mutatta be a híres filmipari vállalat, ennek újragondolt verziója és egyben kiegészítése lesz a Marc Webb által rendezett verzió. Habár Peter Dinklage indulatos reakciója után a Disney megoldásokat javasolt, de a szereposztás nagy részéről még nem tudunk semmit, ahogyan a törpékéről sem.

„Más megközelítést fogunk alkalmazni a hét karakterre vonatkozóan, hogy elkerüljük az eredeti animációs filmben való sztereotípiák megerősítését. Konzultálunk a törpe növésű közösség tagjaival és alig várjuk, hogy további részleteket is megoszthassunk a gyártási folyamatról”

- nyilatkozta a Disney.

Egyszer már készült egy Hófehérke remake próbálkozás 2012-ben, Hófehérke és a vadász címmel, amiben a főszerepet Kristen Stewart játszotta, de Chris Hemsworth is jelentős karaktert alakított. Mit mondhatnánk...? Nem hozott nagy sikereket a film, sőt, a törpék bemutatása ott is nagy port kavart. Az alacsony termetű karaktereket ugyanis átlagos magassággal rendelkező színészek alakították, mint például Bob Hoskins vagy Ian McShane. A többit a grafikai technikával oldották meg.

Peter Dinklage podcast-ben adott interjúja meghallgatható itt, amiben obszcén megnyilvánulásai is elhangzanak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás