Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült az Omega legnagyobb titka? Sokan fognak csalódni emiatt!

Kiderült az Omega legnagyobb titka? Sokan fognak csalódni emiatt!

Zene, Film & Kultúra

Kiderült az Omega legnagyobb titka? Sokan fognak csalódni emiatt!

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 15:34

Hosszú évtizedek után kiderült, honnan jött az Omega „Gyöngyhajú lány” című slágerének címe, de nem mindenki fog örülni az igazságnak.

1969-ben jelent meg a „Gyöngyhajú lány” című zseniális Omega dal, ami az utóbbi évtizedekben minden idők egyik legnagyobb magyar zenéje lett. A közönséget már akkor rabul ejtette a különleges dallamvilág, a nemrég elhunyt Kóbor János elképesztő hangja és az érdekes dalszöveg, azt viszont szinte senki sem tudta, honnan is jött a cím, kiről szól valójában a szerzemény – de most végre választ kaptunk a kérdésre.

Kiderült, hogy a „Gyöngyhajú lány” dallama és hangszerelése egy angol fellépés előtti próbán született, majd Presser Gábor volt az, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve azt mondta, hogy a refrénben legyen az, hogy gyöngyhajú lány, mert az jól hangik és még szótagra is kijön – végül Adamis Anna írta meg a szöveget.

Eddig sokan azt hitték, hogy egy konkrét személyről szól a „Gyöngyhajú lány” (sőt, egyesek egyenesen magukra vették, és úgy vélték, hogy róluk van szó), de sokak legnagyobb bánatára és csalódására kiderült, hogy ez nem így van – csupán egy jól hangzó szöveg kellett, Presser Gábor pedig megtalálta a tökéleteset, amivel sokan tudnak azonosulni, de még sincs mögötte egy személyhez köthető inspiráció.

Itt lehet megnézni a riportot:

Itt pedig meghallgatható a „Gyöngyhajú lány”:

Borítókép: Profimedia