promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Film készül a Vadászati Világkiállításról
Borítókép:  MTI/Varga György
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

25 millió forintból készül el a Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást szóló filmalkotás.

A Nemzeti Filmintézet mintegy 2 éve nyújt támogatást a televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek. A Televíziós Döntőbizottság novemberi ülésén négy dokumentumfilmnek szavazott meg gyártási támogatást.

A szabadkai származású legendás focista, Siflis Géza ötszörös labdarúgó válogatott, majd a Ferencváros játékosának kalandos életéről és tragikus haláláról készít filmet Siflis Zoltán a Filmintézet 6,3 milliós támogatásával A kapus halála címen.

A látássérült Császár szülők gyermekéről, a 17 éves Fecóról Varga Ágota (Szemünk fénye, Szülei szeme) rendez dokumentumfilmet, ami 100 percben 18 év eseményeit öleli fel. A Szemük fénye a szülők élettörténetét követően, a hamarosan felnőtté cseperedő Fecóról szól, és 25 millió forintos NFI támogatással valósul meg.

Az Egy a Természettel! című dokumentumfilm a 2021 őszén megrendezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást dolgozza fel. A nagysikerű rendezvényt bemutató alkotást Gaszner Veronika készíti a Filmintézet 25 millió forintos támogatásával.

(Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos dala)

Cséke Zsolt rendező-producer Menyhárth László és Czimmermann István jezsuita misszionáriusok életét és Afrikában végzett munkásságát mutatja be készülő dokumentumfilmjében. A Szabadság vára a Nemzeti Filmintézet 20 millió forintos támogatásával készül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás