Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Rambo eredetileg rettenetesen ért volna véget, de Sylvester Stallone megmentette a filmet

A Rambo eredetileg rettenetesen ért volna véget, de Sylvester Stallone megmentette a filmet

Zene, Film & Kultúra

A Rambo eredetileg rettenetesen ért volna véget, de Sylvester Stallone megmentette a filmet

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 15:34

Sylvester Stallone nélkül a Rambo-széria csupán egyetlen elképesztően szomorú film után véget ért volna.

Sylvester Stallone az 1976-os Rockyval hatalmas elismerést szerzett magának Hollywoodban, majd 1982-ben főszerepet vállalt a Rambo - Első vér című filmben, és elhozta nekünk minden idők legismertebb akcióhősét, aki még négy alkalommal mutatta meg, milyen jól ért a mészárláshoz – pedig eredetileg az első rész után véget ért volna a történet.

Kevesen tudják, de a Rambo - Első vér egy 1972-ben megjelent könyvön alapul, amit David Morrell írt. Az alkotásban megismerhetjük a Vietnámból hazatérő, poszttraumás stressz zavarral küzdő Rambót, akit bajkeverőnek gondol egy rendőrfőnök, ezért hősünk összetűzésbe keveredik a helyi hatóságokkal, akik elkezdik üldözni őt – eddig nagyjából közös nevezőn van a regény és a film, de a két médium végén van egy hatalmas eltérés.

Rambo a könyv fináléjában meghal, miután megöli őt a régi ezredese, és alapból a film is így ért volna véget, de a jelenet leforgatása után Sylvester Stallone megmondta a rendezőnek, Ted Kotcheffnek, hogy a közönség túl sokat szenvedett ahhoz, hogy ez legyen a végkifejlet – ezért a biztonság és a világsztár kedvéért csináltak egy másik lezárást is, amiben Rambo életben marad.

A tesztközönségnek levetítették azt a változatot, amiben Rambo meghal, és szinte mindenki utálta, szóval Sylvester Stallone-nak igaza volt, és végül azt a befejezést kapta a film, amit ő javasolt – így a karakter túlélte, ennek köszönhetően pedig megszülethetett a legendás Rambo-széria.

Itt lehet megnézni a sokak által túlzottan elkeserítőnek és pocséknak tartott alternatív befejezést:

Borítókép: Rambo szerepében Sylvester Stallone / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria