promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Toy Story kamu spin-offja, a Lightyear előzetese, ami a Pixar legfeleslegesebb sikerfilmje lehet
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Lightyear című Pixar-film a Toy Story-ból ismert népszerű játékfigura, Buzz Lightyear eredeti történetét meséli el, amiben mindannyiunk Amerika kapitánya, Chris Evans szólaltatja meg a csillagharcost.

1995-ben mutatták be a Pixar első animációs filmjét, a Toy Story-t, ami elképesztő sikert ért el, és azóta három folytatást is kapott. A kedves kis játékok kalandjait bemutató filmsorozat két kulcsszereplője Woody és Buzz Lightyear, akik már első megjelenésük után a gyermekek kedvenceivé váltak.

A Toy Story első részében egy televíziós reklámban ismerhettük meg Buzz eredetét, mint a játékfigurát, amit egy filmben látott akcióhősről mintáztak. A második részben aztán láthattuk, hogy a csillagharcos kalandjaiból videojáték is készült, amiben a gonosz Zurg császárral szállt szembe.

A Disney még tavaly jelentette be, hogy külön filmet készítenek az űrhajós pilótáról, akiről a Toy Story-ból ismert Buzz Lightyear játékfigurát mintázták. Magyarán ez egy olyan spin-off lesz a Toy Story világában, ami nem is igazán egy Toy Story spin-off, csak egy asztronautáról szóló animációs film egy jól ismert névvel, amivel újabb bőrt húzhatnak le a Pixar nagysikerű szériájáról, és még több Buzz Lightyear-figurát adhatnak el.

Szóval ebben a filmben senki se várja majd Woody-t, Krumplifej uraságot, Rex-et, Gubát, Slinky-t, Jessie-t, vagy Szemenagyot, de még Buzz-t sem, hiszen ez a történet már nem a játékokról szól, hanem arról a filmbeli csillagharcosról, aki aztán akciófigura formájában kerül fel a boltok polcaira.

A Lightyear-ben ezúttal nem Tim Allen szólaltatja meg a karaktert, hanem Chris Evans, aki az előzetes debütálása után ezt írta ki a közösségi oldalára:

„Libabőrös vagyok. Minden alkalommal az leszek, amikor megnézem ezt az előzetest, vagy meghallok egy Bowie-dalt. Soha semmi miatt nem éreztem nagyobb örömet és hálát, minthogy ennek a részese lehetek, gyakorlatilag állandóan ezen jár az eszem”

Bár a Pixar talán legfeleslegesebb alkotásáról beszélhetünk, ennek ellenére komoly anyagi sikereket fog elérni, hiszen egy ilyen kedvcsináló után számolgatni fogjuk a napokat a bemutató napjáig. A Lightyear 2022. június 27-én érkezik a mozikba. A film nosztalgikus hangulatú, bitang erős előzetesét alább nézhetitek meg, amiben Buzz jellegzetes mondata is elhangzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás