promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszavonul Hollywood egyik legkiválóbb színésze
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christopher Nolan kedvenc színésze 88 évesen úgy döntött, visszavonul.

Több, mint 130 filmben szerepelt Michael Caine, akit az 1964-es Zulu-ban láthattunk először. A 88 éves, kétszeres Oscar-díjas színész most úgy döntött, visszavonul a színészettől.

„Két éve nem dolgoztam már, van egy gerincproblémám, ami hatással van a lábaimra is, így nem tudok túl jól sétálni sem. Írtam egy könyvet, sőt, többet is, amik megjelentek, sikeresek lettek, szóval már nem igazán vagyok színész. Író vagyok. Ami remek, mert a színésznek reggel hatkor kelnie kell, hogy menjen a stúdióba. Íróként megtehetem, hogy az ágyból se keljek ki a munka miatt”

- nyilatkozott Caine a BBC rádióműsorában.

A színész egyik utolsó filmje, a Best Sellers szeptemberben debütált, és jövőre érkezik a Medieval című cseh történelmi alkotás. Michael Caine elmondása szerint mióta befejezték ennek a produkciónak a forgatását, nem keresték meg újabb munkával.

„Nem is kapok sok ajánlatot már két éve, ami nyilvánvaló, hiszen senki nem csinál már olyan filmeket, amilyeneket én szeretnék. Meg hát 88 éves vagyok”

Michael Caine-t sokan úgy is ismerhetik, mint Christopher Nolan kedvenc színészét, ugyanis a 2005-ben bemutatott Batman: Kezdődik! óta minden filmjében szerepelt, még a Dunkirk-ben is; igaz, ott csak a hangját hallhattuk (Fortis vezért szólaltatta meg - a szerk.).

Közben a The Wrap a színész képviselőire hivatkozva jelentette, hogy Michael Caine nem vonul vissza teljesen, ám az erről szóló hivatalos közlemény még egyelőre ne érkezett meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás