promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy legendával kevesebb: feloszlik a Coldplay!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A banda énekese, Chris Martin már a majdnem pontos dátumot is bejelentette.

Három albumot még elkészítenek, de utána feloszlik az utóbbi idők egyik legsikeresebb angol pop-rock együttese, a Coldplay. A bejelentés sokkoló, még akkor is, ha az említett három lemez kiadása több évet is igénybe vehet.

A Coldplay 1996-ban alakult, és az eddig eltelt két és fél évtizedben hét Grammy-díjat zsebeltek be. A frontember Chris Martin gyakori szereplője volt a bulvárhíreknek azután, hogy 2003-ban feleségül vette Gwyneth Paltrow amerikai színésznőt. Jelenleg a modell-színésznő Dakota Johnsonnal él.

A Coldplay kilencedik stúdióalbuma (Music of the Spheres) október 15-én jelent meg, és az énekes ennek kapcsán beszélt arról, hogy 12-nél megállnak. Chris Martin szószátyár kedvében volt, azt is elárulta ugyanis, hogy több alkalommal megpróbáltak Bond-filmzenét írni, de az valahogy mindig rosszul sült el.

„Nagyjából 20 éve írunk zenéket a filmekhez, de eddig még sohasem küldtük be őket. Körülbelül 5 Bond-mozihoz születtek témáink, ám őszintén szólva egyik sem túlságosan jó”

– ismerte el önkritikusan az énekes. Talán azzal, hogy belengették a feloszlásukat, valamikor a közeljövőben hivatalos felkérést is kapnak a kémfilmsorozat producereitől? Chris Martin ezzel nem különösebben törődik, inkább most is az aktuális lemezről beszélt szívesebben.

„Ezek a dalok egy távoli galaxisból származnak – amelyet mi alkottunk meg. Elsőre mindez talán úgy hangozhat, mint egy sci-fi, de valójában egy csokornyi szerelmes dalról van szó”

– szólt kedvcsinálóként az új albumról. Egy számot Selena Gomezzel is készítettek közösen, amivel nem titkoltan a fiatalabb közönséget próbálják elérni. Chris Martin nagy rajongója a 29 éves színész-énekesnőnek, így régi álma vált valóra a közös énekléssel.

Az album kapcsán azért merülhetett fel a sci-fi műfaj neve, mert a számokat bevallottan a Star Wars inspirálta. Miután Chris Martin ismét végignézte a George Lucas-filmeket, eltűnődött azon, milyen lehet a zene egy másik bolygón. Így született meg a Music of the Spheres, vagyis A szférák zenéje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás