promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az állatok világnapján brutális előzetessel támad a VULPES: Az állatkínzók réme
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A VULPES: Az állatkínzók réme egy magyar-amerikai-szingapúri thriller lesz, aminek előzetese stílusosan az állatok világnapján debütált.

Néhány hónapja számoltunk be róla, hogy készülőben van egy ígéretes hazai produkció, melynek középpontjában az állatvédelem és az állatkínzás áll.

Azóta be is fejeződött a VULPES: Az állatkínzók réme forgatása, és meg is érkezett az első előzetes. Az alkotók szándékosan az állatok világnapjára ütemezték a trailer debütálását, ezzel felhívva a figyelmet a történet fő üzenetére, miszerint egy olyan világban kellene élnünk, ahol az ember újra tiszteli az állatokat.

„Maga Vulpes egy fiktív karakter, de bizonyos szempontból mégis egy valóságos figura, hiszen sokunkban ott él. Mikor a hírekben megkínzott állatokról hallunk, gyakran gondolunk arra, hogy ”ez az ember ugyanazt érdemelné, mint amit ő tett az állattal”. Így született meg az állatkínzók réme, aki ugyanolyan hétköznapi ember, mint mi mindannyian, és akinek elsődleges célja, hogy egy olyan világot teremtsen, ahol az ember újra megtanulja tisztelni az állatokat, és ahol az állatkínzások nem maradnak büntetlenül. Úgy gondolom, sokan tudnak majd vele azonosulni, meg fogják érteni a motivációját, és meg fogják kedvelni őt. Nagyon fontos volt, hogy ne egy pszichopata gyilkost csináljak belőle, és nem is egy bűnözőt, megmaradt egy átlagos embernek, aki az állatokért él és küzd. Éppen ezért a filmben nemcsak az erőszakos, de a szelíd lelkű, emberi oldalát is megismerhetjük majd, és pontosan emiatt lesz egy különleges filmes karakter”

- fogalmazott Helmeczi Benjamin, rendező.

A film főszereplője Ifj. Elek Pál, aki már a rövidfilmben is az állatkínzók rémét alakította. További szerepekben látható Caroline Boulton (A pince, Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot, Hercules, Shadow & Bone), Megyeri Balázs Blaise 'Ecoman', Jason Momoa magyar dublőre, aki a film akciórészeiért is felel, Orosz Gábor, Kelemen Szabolcs (Mintaapák, Hagyaték), Korcsmáros András (The Poltergeist Diaries), Bárdi Gergő (Messze az otthon, A Tanár), valamint Sandy Johnson, aki John Carpenter örök érvényű horrorklasszikusában, a Halloween-ben játszott.

A produkció a Budapesti Harisnyagyár területén, a Pilisi Parkerdőben, továbbá Alabama és Kalifornia államban forgott. A elkészült film premierje 2022 februárjában várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás