promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar szellemek taroltak Olaszországban, most egész Európa erről beszél
Borítókép:  Culture
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legjobb film Bergendy Péter kísértetfilmje, a Post Mortem, míg a legjobb forgatókönyv díját Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék nyerte hétvégén a pármai nemzetközi filmfesztiválon Olaszországban.

A díjazottak bejelentésével zárult hétvégén az olaszországi Párma nemzetközi filmfesztiválja, a 9. alkalommal megrendezett szemlén kettős magyar siker született.

A legjobb film díját Bergendy Péter legutóbbi rendezése, a Post Mortem nyerte el. A különleges hangulatú alkotás, melynek főhőse egy vándorfotós, tavaly október óta járja a fesztiválokat: Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriájában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A hazai moziközönség országszerte október 28-tól láthatja a Post Mortem-et, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel.

Krasznahorkai Balázs első mozifilm rendezése, a Hasadék a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Pármában. A rendező Lengyel Balázzsal és Lovas Balázzsal közösen jegyzi a magashegyi tájakon játszódó, balladák hangulatát megidéző filmdráma forgatókönyvét. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült alkotás nyáron elnyerte a legjobb mozifilmet illető Magyar Mozgókép Díjat, és szeptember óta vetítik a hazai mozik. Molnár Leventét a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díjával tüntették ki nemrég a Cinefantasy filmfesztiválon Brazíliában.

A Hasadék az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült, producere Szántó Gábor és Reich Péter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás