promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Salma Hayek lett volna a Mátrix főszereplője, de egy elég meglepő dolog miatt elbukott
Borítókép:  Salma Hayek / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Salma Hayek elárulta, hogy ő is versenybe szállt annak idején Trinity szerepéért a Mátrixban, de az utolsó pillanatban kiesett egy rossz tulajdonsága miatt.

1999-ben jött ki a Mátrix című akció/sci-fi, ami elképesztően nagy sikert aratott, és a mai napig igazi kultuszfilmnek számít. A látványos alkotásban Keanu Reeves alakította a golyók elől lassított felvételeken elhajoló Neót, Carrie-Anne Moss pedig a feszülős bőrruhás Trinityt – de most kiderült, hogy majdnem egy másik színésznő kapta az ikonikus szerepet, aki azóta hatalmas világsztár lett.

Salma Hayek elárulta, hogy ő is nagyon szerette volna megkaparintani Trinity szerepét, és elég messzire jutott a kiválasztási folyamatban, de végül a saját lustasága miatt kiesett: nem volt hajlandó eljárni konditerembe, így nem volt túl jó az állóképessége, és alig tudott futni – pedig a producerek kifejezetten fontosnak tartották ezt, hiszen a karakter többször is fejvesztve menekül a filmben.

A Desperado sztárja mindezt Will Smith feleségének, Jada Pinkett Smith-nek mesélte el, aki szintén pályázott erre a szerepre, és neki sem jött össze – viszont akkora nyomot hagyott a készítőkben, hogy a folytatásokban már együtt dolgoztak vele, ugyanis ő alakította Niobe karakterét.

Külön érdekesség, hogy Keanu Reeves helyett először Will Smith-nek ajánlották fel Neo szerepét, de nem vállalta el, hanem inkább a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat című, nagyot bukott western-vígjátékot csinálta meg – amiben pont Salma Hayekkel láthattuk őt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás