promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A gégerákot legyőző Val Kilmer 40 éven át filmezte magát – Most megható dokumentumfilm készült a felvételekből!
Borítókép:  Val Kilmer/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Top Gun, The Doors, Mindörökké Batman, Tombstone – megannyi fantasztikus film, melyben Val Kilmer igazán maradandót alkotott, beleírva magát Hollywood történelmébe. A filmsztár karrierje azonban a torokrák elleni harc, és hangja szinte teljes elveszítése miatt derékba tört. A világsztár most egy dokumentumfilmmel tér vissza az Amazon Prime-on, amelyet saját magáról készített, 40 évig. 

A már 61 éves színész közel 4 évtizedes karrierje során végig, szinte őrülten kamerázta magát, és a karrierjével kapcsolatos történéseket Hollywoodban. Végül többezer órányi filmes nyersanyagot forgatott le, ezekből készült a Val című, a cannes-i filmfesztiválon bemutatkozó, és augusztus 6-tól az Amazon Prime-on is látható dokumentumfilm. Az alkotást a készítők úgy vágták össze, hogy a legendás filmsztár életéről átfogó, intim képet kapjunk.

„Senki másról nem tudok, akinek lenne már kamerája. Itt állunk, és saját magunkat videózzuk éppen”

– hallható a film előzetesében, miközben a még szintén nagyon fiatal, és zavartan mosolygó Sean Penn, illetve Kevin Bacon párosát is láthatjuk.

A Val című dokumentumfilmben narrációt is hallhatunk, de ezeket a színész fia, Jack Kilmer mondta fel, mert Val Kilmer hangja szinte teljesen elment a betegsége, illetve a műtétje miatt.

Val Kilmer még 2015 elején került kórházba, ekkor kezdték el vizsgálni, és fedezték fel nála a rákos betegséget. Kilmer több mint két évig tagadta, rejtegette a súlyos kórt, de végül kiderült, hogy a színész tényleg nincsen jó bőrben:

torokrákkal diagnosztizálták, és annak ellenére, hogy végül meggyógyult, napjainkban már csak suttogva, hörögve képes beszélni, és gépek segítségével etetik.

A dokumentumfilm nemcsak az izgalmas, sikerekben gazdag, és botrányoktól, illetve fiatalkori reményektől túltengő eseményeket meséli el, hanem a színész betegségét is bemutatja gátlások nélkül.

„Nemrég diagnosztizáltak torokrákkal. Még most is gyógyulófélben vagyok, és nehéz beszélnem, valamint megértetnem magam másokkal. Ennek ellenére mindennél jobban szeretném elmesélni a történetemet”

– hangsúlyozza Val Kilmer az előzetesben.

Már csak augusztus 6-ig kell tehát várni, hogy a rendkívül megosztó, sokszor elviselhetetlen természetű, mára már kiöregedett, magára maradt filmsztár saját felvételeiből készült dokumentumfilmet megnézhessük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás