Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Alvásmegvonás, kávé vödörszámra, kavics a cipőben: így sanyargatta magát a Maffiózók sztárja

Alvásmegvonás, kávé vödörszámra, kavics a cipőben: így sanyargatta magát a Maffiózók sztárja

Zene, Film & Kultúra

Alvásmegvonás, kávé vödörszámra, kavics a cipőben: így sanyargatta magát a Maffiózók sztárja

Zene, Film & Kultúra

Promotions 08:08

James Gandolfini hirtelen távozott közülünk, és korai halálában az ikonikus szerepe is közrejátszhatott.

Magyarországon is nagy sikerrel ment az 1999 és 2007 között forgatott amerikai tévésorozat, a Maffiózók. Ezért is keltett nagy szomorúságot a rajongók körében, amikor a főszerepet játszó James Gandolfini szinte kereken 8 évvel ezelőtt váratlanul elhunyt.

A Tony Soprano maffiafőnököt alakító színész mindössze 51 évesen távozott, és ebben talán az ikonikus szerepe is valamelyest közrejátszott. Gandolfini nem sokkal a halála előtt beszélt arról, hogyan sanyargatta magát, hogy még hitelesebb legyen a szerepben.

Az olasz-amerikai származású sztár (akivel egy váratlan szívinfarktus végzett) a lehető legkevesebb pihenésben látta a siker egyik kulcsát.

„Az alváshiány a végtelenségig fel tudja b…ni az agyadat”

– fejtegette nem túl fennkölten, arra utalva, hogy a türelmetlenség, a hirtelen dühkitörések véleménye szerint szervesen hozzátartoznak Tony Soprano karakteréhez. A színész ezért a fontosabb jelenetek előtt mindössze 2-3 órára csökkentette az alvásmennyiségét a forgatás előtti két napban.

A kiváltott reakciók pedig félelmetesek voltak: Gandolfinit valóban felingerelték a legapróbb dolgok is, és gyakran verte a fejét a falba, hogy lecsillapítsa magát. Egy alkalommal pedig arról beszélt, hogy az egész napra a cipőjébe rakott éles kavics is hasonló reakciókat hozott elő belőle.

Az sem tűnik egészséges megoldásnak, hogy az erőszakos jelenetek előtt akár 6 csésze kávét is felhörpintett, hogy valóban fel legyen pörögve. Az eszméletlen állapotú Gandolfinira a tinédzser fia talált rá egy római hotelszoba padlóján 2013. június 19-én, és már a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

Borítókép: Profimedia