promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Metallica hatalmas meglepetéssel készül a rajongóknak, szóval készítsétek a hangfalakat
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Idén 30 éves a legendás „Fekete Album”, amit újrakevert változatban fognak kiadni, és érkezik sok különleges meglepetés is mellé.

A Metallica anno úgy gondolta, hogy legyen az az ötödik albumuk címe, ami a zenekar neve is. A rajongók elnevezték Fekete Albumnak a borítója miatt, ami gyakorlatilag teljesen fekete, csak az együttes logója, valamint egy kígyó látszódik rajta halványan.

Az albumra olyan ikonikus dalok kerültek fel, mint az Enter Sandman, a The Unforgiven, a Nothing Else Matters, a Wherever I May Roam vagy a Sad But True.

A The Rolling Stone szerint egyike minden idők 500 legjobb albumának, a világ egyik legnagyobb piackutató cége, a Nielsen szerint pedig megjelenése óta nem volt olyan lemez egyik zenei műfajban sem, amelyből többet adtak volna el.

Az évforduló alkalmából kiadják a Metallica újrakevert változatát több formátumban is. Lesz dupla LP, szimpla, 3 CD-s változat és a digitális megjelenés mellett egy Super Deluxe Box Set is készül. Ebben igazi különlegességeket találhatnak a rajongók: demók, interjúk, élő felvételek, klipek, kulisszatitkok is felfértek az 5 LP-re, 14 CD-re és 6 DVD-re. Mindezek mellett pedig egy 120-oldalas, keménykötésű könyv, turnérelikviák, gitárpengetők és dalszövegek is találhatók a giga-dobozban.

Az Enter Sandman új verziója már elérhető, és a demót is meg tudjátok hallgatni.

Ezzel még nincs vége a meglepetéseknek: az újrakiadással egyidőben egy feldolgozás-albumot is kapunk, amelyen eddig sosem hallott verziókban csendül fel a harmincéves album tracklistje. Hű lenyomata annak, hogy mekkora hatással volt a Metallica a teljes, modern zenei életre, és hogy milyen óriási mérföldkő volt ez a lemez.

A The Metallica Blacklist nevet viselő lemezen ötvennél is több, a lehető legkülönbözőbb kulturális és zenei háttérrel rendelkező előadó tiszteleg a Metallica munkássága előtt. A rajta szereplő 53 feldolgozásban többek között country, hip-hop, elektronikus, pop, metál, indie, világzenei és punkrock előadók mutatják meg, milyen hatással volt rájuk az a 12 dal, amely a Fekete Albumon szerepel.

A kiadvány digitális, 4 CD-s illetve 7 LP-s változatban jelenik meg, és már két dal is elérhető róla: a Nothing Else Matters speciális változata Miley Cyrus, Elton John, WATT, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo és Chad Smith előadásában, valamint az Enter Sandman Juanes újragondolásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás