promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új Gyűrűk Ura-film készül - de minek?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A New Line Cinema és a Warner Bros. Animation egy vadonatúj, A Gyűrűk Ura világában játszódó filmet készít.

Az Amazon jelenleg is a saját Gyűrűk Ura-sorozatán dolgozik, a forgatási munkálatok javában zajlanak Új-Zélandon, ami már Peter Jackson klasszikus trilógiájának és A hobbit-filmeknek is otthont adott.

Közben derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema és a Warner Bros. Animation közösen egy egészestés animációs filmen dolgozik, ami ugyancsak A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége előtti időkben fog játszódni.

A The Variety információi szerint a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, vagyis A Gyűrűk Ura: A rohírok háborúja címet viselő produkció nagyjából 260 évvel a fő cselekményszál előtt helyezkedik el, a történet középpontjában pedig a Helm-szurdok nevét adó Helm Hammerhand áll majd.

Az animációs film egyelőre nem kapott kitűzött premierdátumot, de a munkálatok már megkezdődtek a Sola Entertainment-nél, és a karakterek hangjait adó színészek kiválasztása is javában zajlik.

A filmet Kamijama Kendzsi japán anime-rendező dirigálja, a forgatókönyvet pedig Jeffrey Addiss és Will Matthews írja. Az eredeti Gyűrűk Ura-filmek forgatókönyvein dolgozó írók közül egyedül Philippa Boyens vesz részt a munkában, mint tanácsadó. Az új-zélandi forgatókönyvíró és filmproducer annak idején Oscar-díjat kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatér szkriptjéért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás