promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges jubileumi műsorral rendezik meg a 25. Duna Karnevált a Margitszigeten
Borítókép:  Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még kaphatók jegyek a június 12-én megrendezésre kerülő, nagyszabású szabadtéri színpadi eseményre, a 25. Duna Karnevál Gálára.

A 25. Duna Karnevál keretében kerül megrendezésre Pál István Szalonna és Bandája jubileumi koncertje június 11-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, melyre még most sem késő jegyet váltani.

A koncert tematikáját címe is sugallja: „Együtt”.

A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

A koncert fellépői hagyományőrző muzsikusok Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Rábaközből. Tanítványok Kárpátaljáról, zenész barátok az elszakított részekről és az anyaországból egyaránt. A zenekar munkásságának egy nagy részét a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként végzi, így természetes, hogy a koncertben láthatunk az együttes előadásában is olyan táncokat, melyek még felejthetetlenebbé teszik a jubileumi koncert élményét.

A különleges zenei eseményre az alábbi linkre kattintva lehet jegyeket vásárolni: https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/a-25-duna-karneval-bemutatja-pal-istvan-szalonna-es-bandaja-jubileumi-koncertje-121512/709970?utm_source=program&utm_medium=program&utm_campaign=program-25szalonna

Június 12-én, szombat este pedig az idei Duna Karnevál nagyszabású gáláját rendezik meg a Margitszigeten, melyen a szervezők és a fellépők a Karnevál negyedszázados jubileuma alkalmából az elmúlt 25 év legemlékezetesebb színpadi pillanatait idézik fel.

„Válogatunk a nagyszabású gálaműsorok legsikeresebb jeleneteiből; hol a szolisztikus megfogalmazás, máskor a táncközösségre komponált részletek, a mintegy százötven táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.”

- áll az esemény ajánlójában.

A művészeti együttműködésben megvalósuló különleges „best of” előadásban a Duna Művészegyütteshez és a Magyar Állami Népi Együtteshez neves hazai táncegyüttesek és zenekarok csatlakoznak. A nagyszabású gála zenei vezetője Dulai Zoltán, rendezője pedig Mucsi János Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész.

A gálára az alábbi linken, korlátozott számban még kaphatók jegyek: https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/25-duna-karneval-gala-121513/710021?utm_source=program&utm_medium=program&utm_campaign=program-25gala

Az alábbi videóban a 2019-es Fölszállott a páva című műsorából láthattok részletet, a Duna Művészegyüttes sztárprodukcióját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás