Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miss Lemon elárulta, miért tűntek el Poirot mellől

Miss Lemon elárulta, miért tűntek el Poirot mellől

Zene, Film & Kultúra

Miss Lemon elárulta, miért tűntek el Poirot mellől

Zene, Film & Kultúra

Promotions 08:38

Kis híján a piperkőc magánnyomozót alakító főszereplő is lelépett a sorozatból.

Agatha Christie Poirot-történeteinek legutóbbi tévés feldolgozása 1989 és 2013 között készült el, és 13 évadot ölelt fel. David Suchet játszotta a kackiás bajszú, agyafúrt magándetektív szerepét, de mellette több állandó mellékszereplő is feltűnt a szériában.

A nézők hamar megkedvelték Hastings kapitányt, Japp főfelügyelőt, illetve a titkárnők gyöngyének számító Miss Lemont, ám ők a 9. évadtól eltűntek a sorozatból, amely ennek következtében komorabbá vált, kevesebb humort vonultatott fel.

„Már a kezdetek kezdetétől működött négyünk között a kémia. 12 év után azonban a jogokat eladták egy új produkciós cégnek, ők pedig film-noir feelinget akartak adni a szériának, ami egyébként nem jellemzője az eredeti történeteknek”

– árulta el a Miss Lemont alakító Pauline Moran. A színésznőt és két férfi kollégáját lényegében egyik napról a másikra írták ki a sztoriból, és csak a záró epizódokra térhettek vissza.

„Amikor újra elkezdtünk forgatni, úgy tűnt számunkra, mintha sohasem mentünk volna el”

– jelezte Pauline Moran, hogy igazából nem maradt tüske bennük a korábbi döntés miatt. Kevesen tudják, hogy David Suchet már az első sorozat végén kis híján lelépett, miután vitája támadt a rendezővel a magánnyomozó – általa nagy gonddal megformált – karaktere kapcsán.

Borítókép: Profimedia