Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hófehérke kövér lett egy elborult, de szerethető mesefilmben

Hófehérke kövér lett egy elborult, de szerethető mesefilmben

Zene, Film & Kultúra

Hófehérke kövér lett egy elborult, de szerethető mesefilmben

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 19:36

A Jégvarázs és az Aranyhaj alkotói egy elborult animációs filmet készítettek, amit már néhány moziban hetekkel a hivatalos premier előtt is játszanak.

Hófehérke, Óz, a csodák csodája, és még sok-sok jól ismert klasszikus mese összegyurmázva egy animációs filmben, amit a Jégvarázs és az Aranyhaj alkotói készítettek. Ez persze senkit se tévesszen meg, A hercegnő és a hét törpe nem egy újabb Disney-alkotás, csupán az alkotók egy része a közös pont.

Ebben a klasszikus meséket megidéző, humoros történetben a mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a tündért a sárkány karmából, mégis átok sújtja őket és zöld törpékké változnak. Csak a világ legszebb leányának csókja változtathatja vissza őket, amire új külsejükkel nem sok esélyük van. A Fehér Király birodalmában eközben a gonosz királyné azon mesterkedik, hogy szépséget adó varázscipőt készítsen. Mostohalánya, a kedves, dundi Hófehérke felpróbálja a piros cipellőket és sudár, gyönyörű lánnyá változik. Hamarosan azonban menekülnie kell mostohája haragja elől, és közben még eltűnt édesapját is fel akarja kutatni. Így jut el a törpék otthonába és kezdetét veszi a közös kalandjuk: az elvarázsolt hercegek eredeti külsejükért küzdenek, a hercegnő pedig az apját szeretné visszakapni.

A dél-koreai animációs film a Grimm-testvérek Hófehérke-történetének parodisztikus és csavaros változata, olyan népmesei és klasszikus meseelemekkel vegyítve, mint az Andersen meséből ismert A piros cipellők.

A film zeneszerzője az Emmy-díjas Geoff Zanelli (Barátom, Róbert Gida, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Demóna: A sötétség úrnője). A hercegnő és a hét törpe a humoros, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló mesesikerek, mások mellett a Shrek-filmek legjobb hagyományait követi.

A hercegnő és a hét törpe egy igazi családi moziélményt kínál; a poénokon nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is nagyokat fognak nyeríteni. A film május 27-én, a Vertigo Média forgalmazásában kerül hivatalosan a mozikba, de a budapesti Sugár Moziban már az mozik újranyitása óta vetítik.

Borítókép: Profimedia