promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen! Ugyanaz a színész játszotta el ezt a két híres szerepet?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eltelt közben jó pár év, és annyira megváltoztak, hogy rájuk sem lehet ismerni.

Biztosan mindenki átélte már, hogy egy színész rettentően megtetszett neki egy szerepben, és csak később döbbent rá, hogy ugyanazt a személyt korábban már egy másik alakítása kapcsán is megkedvelte. Csak közben elszaladtak az évek, és az illető szinte

a felismerhetetlenségig megváltozott.

Például Eli Wallach, Hollywood nagy öregje, aki a Holiday című filmben szintén egy hollywoodi nagy öreget alakított, akit már csaknem elfeledtek, amikor az Angliából az Államokba ruccant Iris (Kate Winslet) újra felfedezte a közönségnek. Elképesztő, de ugyanez az Eli Wallach játszotta Tuco szerepét is A Jó, a Rossz és a Csúf című (Morricone fantasztikus zenéje miatt is méltán népszerű) mozifilmben.

   

Christopher Plummer számára egy 1965-ös remek, A muzsika hangja hozta el az igazi áttörést. Csodálatosan alakította a kőszívű Georg von Trapp kapitányt Julie Andrews oldalán, de szerencsére öregkorában is megtalálták a jó szerepek. A Kutyátlanok kíméljenekben a főszereplő Sarah (Diane Lane) apukáját játszotta, de vele forgatták le újra a zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey jeleneteit is A világ összes pénze című filmben.

Wayne Knight volt az a kövér csávó a Jurassic Parkban, aki programozóként megpróbált hasznot húzni a lefagyasztott dinoszaurusz-embriók ellopásából. Végzetére beleszaladt egy Dilophosaurusba, és az nem kegyelmezett neki. Ugyanez a Wayne Knight egy évvel korábban feszült arccal nézte végig, ahogy Sharon Stone lazán megcseréli a lábait az Elemi ösztön ikonikus jelentében.

A Bohém rapszódia mindenekelőtt Rami Malek szenzációs alakítása miatt érdekes, de aki jobban megnézte a bandáját, az a basszusgitáros John Deacon személyében is egy ismerőst fedezhetett fel. Joseph Mazzello 25 évvel korábban a kis Timet alakította a Jurassic Parkban, őt vágta le a kerítésről a visszatérő áram.

Na jó, a következő talán nem olyan nagy meglepetés: a Drágán add az életed! (Die Hard) terroristavezérét, Hans Grubert éppúgy a zseniális Alan Rickman játszotta, mint a Harry Potter gonosz professzorát, Perselus Pitont.

Ne hagyjuk ki A Karib-tenger kalózait sem a felsorolásból, hiszen abban úgy el vannak maszkírozva a színészek, hogy talán még a saját édesanyjuk sem ismerné meg őket. Az egyik legmeglepőbb átváltozás: a közönséges Hector Barbossa kapitányt megformáló Geoffrey Rush azonos A király beszédében szereplő, mindig választékos nyelven szóló beszédterapeutával, Lionel Logue-gal.

És ha már Karib-tenger, Bill Nighy sem maradhat ki! Gondolná valaki, hogy az Igazából szerelem (egy elferdített karácsonyi dallal) újra csúcsra jutó öreg énekesét ugyanaz formálta meg, mint a rettentően csúnya Davy Jones alakját? Na, ugye, hogy nem!

És a végére egy kínos kérdés: érdekelt valakit, hogy melyik színészt rejti Guy Fawkes jellegzetes maszkja a V mint vérbosszú című filmben? Ha nem, akkor most csodálkozhat: azt a Hugo Weavinget, aki a Mátrixban a kiállhatatlan Smith ügynököt alakította.

Fotók: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás