promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs, ritkán látott képek a Csengetett, Mylord? forgatásáról
Borítókép:  you rang m'lord
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ó, ez finom lesz – mondaná Mabel, aki hárompennys órabérért is szívesen gürizik.

1988 decembere és 1993 áprilisa között került adásba a Csengetett, Mylord? című sorozat 26 epizódja. Az angolok számára ez csupán egy volt David Croft és Jimmy Perry fergeteges komédiái közül, Magyarországon viszont rögtön ikonikussá vált, és népszerűsége ma is töretlen.

A két szerző az 1920-as években látta meg a napvilágot (már egyikőjük sem él), vagyis abban az évtizedben, amikor a brit arisztokráciát kifigurázó sorozatuk játszódik.

„Jimmy Perry és David Croft eredetileg az 1930-as évekbe képzelték el a történetet, ám a jelmeztervező kerek-perec kijelentette, hogy a húszas években szebbek voltak a ruhák, ezért az írók kénytelenek voltak változtatni a tervükön” – árulta el a karót nyelt inas, James Twelvetrees alakját megformáló Jeffrey Holland.

David Croft kissé öregecske dizájnú honlapján számos kincsre bukkanhatunk a híressé vált sorozattal kapcsolatban. Amelyről a Guardian riportja is csodálkozva állapította meg, hogy Magyarországon a pilot rész bemutatása után három évtizeddel is fantasztikus sikernek örvend, a Csengetett, Mylord? jelenleg is 23 ezres fanatikus rajongótáborral rendelkezik idehaza.

A forgatás idején, vagyis a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján a brit bulvár nem fordított különösebben nagy figyelmet a sorozatra, de azért így is fennmaradt pár szenzációs fotó az epizódok készítéséről. Íme!

Miért akarja mindenki levenni a nadrágomat? – kérdezi dühösen Sir Ralph Shawcross.

Teddy, te teljesen hülye vagy!

Úton Gretna Green felé (fehér ingben Roy Gould rendező)

Ivy, gyönyörű vagy!

Mrs. Lipton ezúttal az esküvőjén, a kiváló meggyes lepények nélkül

Áíjj! Nekem is jár egy kis pihenés, nem? (Henry Livingstone, aki nem rokona a nagy felfedezőnek)

Fotók: davidcroft.co.uk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás