Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mi lett volna, ha Matthew McConaughey kapja a Titanic főszerepét?

Mi lett volna, ha Matthew McConaughey kapja a Titanic főszerepét?

Zene, Film & Kultúra

Mi lett volna, ha Matthew McConaughey kapja a Titanic főszerepét?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 07:37

Újabb klasszikus kerülhetett volna más megvilágításba, de James Cameron végül mégis Leonardo DiCaprio mellett döntött.

A Titanic igazi klasszikus blockbuster, amivel James Cameron bebizonyította, hogy bármilyen műfajból ki tudja passzírozni a maximumot. Félelmetes anyagi siker a 2 milliárd 471 millió dolláros bevételével, és ott van 11 Oscar, és 4 Golden Globe-díj is.

Nehéz lenne elképzelni az egészet Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nélkül, de anno nem utóbbi volt kinézve a főszerepre, hanem Matthew McConaughey. Érdekes belegondolni, hogy ő milyen Jack Dawson lett volna.

„Kate Winslet és én már közös jeleneteket próbálgattunk, ami nem szimpla meghallgatás volt, mivel az egészet rögzítették. A stáb tagjainak nagyon tetszett amit láttak, és amikor kiléptünk az ajtón meg is jegyezték, hogy zseniális volt az egész. Tényleg így volt. Teljesen biztos voltam benne, hogy megkapom a szerepet, de mint kiderült, tévedtem”

- mesélte a színész egy interjúban.

Cameron fejében természetesen az járt, hogy McConaughey elég karakán. Amikor a Titanic készült, akkor DiCaprio 23 éves volt, míg McConaughey öt évvel idősebb. A rendező tudta, hogy muszáj lesz kicsivel fiatalabb kinézetű színészt találnia.

A rendezőnek amúgy sok idejébe telt, hogy meggyőze DiCapriót írjon alá a szerepre, akit az elején nagyon nem érdekelte a dolog.

A rajongók amúgy mostanában a Titanic alternatív befejezésével voltak elfoglalva, és őrültek, hogy végül nem ez a változat került be a filmbe.

Borítókép: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP