promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túl tudják élni a mozik a koronavírus-járványt?
Borítókép:  Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A diákmunkásokat a Cinema City már az újabb korlátozások előtt elküldte, mert tudták, itt nem lesz kit fogadni.

Üresen állnak a filmszínházak a járvány miatt, de van, akinek így is be kell járnia dolgozni. A vetítőgépeket például minden nap tesztelni kell, és a mozivezetőnek a büfé gépeit is muszáj bekapcsolnia, nehogy berozsdásodjon valami az újranyitásig. Ami romlandó volt, azt a mozihálózat felajánlotta jótékony célra.

Hogy milyen ínséges volt 2020 premierek terén, azt a számok remekül tükrözik:

„Egy normális héten átlagban négy és hét film szokott lenni premieren. Tavaly újranyitás után egy, kettő, három volt”

– nyilatkozta a Fókusznak Buda Andrea, a Cinema City marketing igazgatója, aki elárulta azt is az RTL-nek, hogy tavaly mindössze 91 új filmet tudtak bemutatni, míg 2019-ben ez a szám 210 volt.

A forgalmazók a koronavírus második hulláma előtt már nagyon óvatosak voltak, sőt, még most is azok. Jól tükrözi ezt az új James Bond film, aminek a premierjét már harmadjára halasztják el. Októberben remélhetőleg már valóban sikerül bemutatni.

„A mi hálózatunkban a mozik sehol sincsenek nyitva. Amerikában például vannak olyan államok, ahol lehet mozit üzemeltetni, de a stúdiók pont amiatt, hogy New Yorkban vagy Kalifornia államban még nincsenek nyitva a filmszínházak, inkább visszatartják a filmeket”

– tette hozzá Buda Andrea.

A Cinema City persze elég nagy hálózat ahhoz, hogy egyáltalán ne fenyegesse csődveszély, szóval a popcorn és a nagyvászon mindenkit meg fog várni.

Közben a Warner Bros. már alkalmazkodott az új helyzethez. Az Egyesült Államokban egyszerre kerülnek a még üzemelő mozikba, és az HBO Maxra olyan alkotások, mint a Mátrix 4, Dűne, The Suicide Squad, Tom & Jerry, Mortal Kombat, Démonok között 3, Space Jam 2 és a Godzilla vs. Kong.

Sokan ezt a mozik egyik végítéletének tartják, de akadnak olyanok is, akik szerint jól is elsülhet, mert a nézők igazán érezni fogják a különbséget, hogy egy látványos blockbuster alkotást talán jobb a nagyvásznon megnézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás