promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
'Ohana: a Netflix családi kalandfilmje annyi izgalmat rejt, mint egy nagybevásárlás – kritika
Borítókép:  'Ohana: Az igazi kincs nyomában / via tipsclear.in
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hawaii gyönyörű tájaira kalauzol minket a Netflixes 'Ohana: Az igazi kincs nyomában, amiben egy maréknyi gyerek kalandozik, csak az a baj, hogy családi izgalom helyett kellemetlen humort és unalmat kapunk.

Biztosan sokan emlékeznek még Kincsvadászok című 1985-ös kalandfilmre, amiben pár kölyök próbálta megtalálni egy kalóz rég elveszett kincsét, miközben veszélyes, izgalmas kalandokba keveredtek. Nos, az 'Ohana: Az igazi kincs nyomában című Netflix-film pontosan ezt akarja megismételni, ami abból is látszik, hogy az egyik színészt is átvették az eredeti műből – de ehelyett egy semmitmondó, jócskán felvizezett változatot kaptunk.

Az alkotás főszereplője Pili (Kea Peahu), egy New Yorkban élő fiatal lány, akinek el kell mennie családostul Hawaiira, mert a nagyapja (Branscombe Richmond) nincs jól, és segíteni kell neki, ráadásul annyi adótartozása van, hogy bármikor elvehetik a házát. Pili talál egy régi, titkos naplót, amiben egy eldugott kincsről van szó, ezért elhatározza, hogy megkeresi azt, és annak az árából menti meg a családot – de szerencsére nem egyedül kell szembenéznie a veszélyekkel, hiszen vele tart a bátyja, és két barátja is.

Ez eddig még rendben is lenne, hiszen működőképes az ötlet, ráadásul különleges, meseszép a környezet, és egy új kultúrában is elmerülhetünk a tökéletes családi kikapcsolódás reményében, de sajnos a rendező, Jude Weng nem volt a helyzet magaslatán. Végül kaptunk egy olyan filmet, ami igaz, hogy csodásan néz ki, de teljesen lélektelen és unalmas.


Kép: 'Ohana: Az igazi kincs nyomában / via screenrealm.com

Már az is probléma, hogy a színészek sem valami jók, mivel idegesítően alakítják az alapból is kidolgozatlan karaktereiket, és egy pillanatra sem lehet elhinni, hogy éppenséggel mondjuk egy rájuk omló barlangban mászkálnak pókok között.

Viszont az, hogy a veszély, illetve izgalom minimális jelenlétét sem tudták hozni – vagy legalább úgy tenni –, az egyenesen elszomorító, mivel ezek fontos aspektusai egy kalandfilmnek, még akkor is, ha azt leginkább gyerekeknek szánják.

A humor nagyon erőltetett és egyáltalán nem működik, így felejtsük el, hogy felnőtt fejjel élvezni fogjuk ezt a művet, ami amúgy érzelmileg sem képes megragadni minket, akármennyire is próbálkozik. Hiányzik belőle a mélyről jövő kedvesség, aminek össze kéne tartania az egészet, a végén lévő természetfeletti szál pedig még nevetségessé is teszi az egészet.


Kép: 'Ohana: Az igazi kincs nyomában / via thatshelf.com

Az 'Ohana: Az igazi kincs nyomában lehetett volna egy egyszerű, szerethető kis kalandfilm is, de a készítők inkább egy csillogó-villogó tömegterméket hoztak nekünk, ami picit sem tud többet nyújtani, mint egy tipikus Disney-sorozat bármelyik epizódja.

Egy elvesztegetett lehetőséget kaptunk, amit ugyan lehet, hogy egyszer komolyabb gond nélkül is el lehet fogyasztani elvárások nélkül, de jobban belegondolva határozottan bosszantó, hogy mennyire nem kezdtek semmit a rendelkezésre álló eszközeikkel – viszont, aki egy teljesen agyatlan látványfilmre vágyik, vagy le akarja foglalni a gyerekét 2 órára, az bátran adjon neki egy esélyt, csak ne várjon Kincsvadászok-minőséget.

Az 'Ohana: Az igazi kincs nyomában már elérhető Netflixen, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás