promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény küzdelem, lángokba borult színpad – ők jutottak tovább A DAL 2021 első válogatóján
Borítókép:  Pexels / Pixabay
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Január 30-án újra elindult A DAL című műsor, ami nem várt fordulatokat hozott. A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó és dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Szőke Nikoletta 35 pontot kapott a produkciójára, mögötte Galda Levente Eredő című dalával végzett másodikként 33 ponttal, a Tortuga és a Törnek az ablakok 31 ponttal harmadik, Hajdu Erik a Szürke madárral, 29 ponttal a negyedik lett.
Ami meglepő volt, hogy Veréb Tamás tökéletesen előadott produkciója nem hozta meg a várt eredményt, nem jutott tovább, pedig több fórum is a színész-énekes zenéjét tartotta a legesélyesebbnek. 

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot a Mudfield és a Nincsen szerencsém című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

Az első válogatón látványból sem volt hiány. A stúdió és a színpad teljesen megújult az idei versenyre és a technikusok most sem fogták vissza magukat ha pirotechnikáról volt szó. Ezt a már említett Mudfield produkciójánál láthattuk igazán. 

A verseny folytatódik tovább, jövőhét szombaton tíz új dalt ismerhetnek meg a nézők. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás