promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy drog, ami nem csak az elmédet repíti el egy másik világba – Synchronic-kritika
Borítókép:  Synchronic / via imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Anthony Mackie és Jamie Dornan főszereplésével készült Synchronic nem csupán egy érdekes kábítószeres sci-fi, hanem jóval több annál, hiszen lenyűgöz és elgondolkodtat minket.

A sci-fi mindig is a kreativitásról szólt, hiszen a legizgalmasabb történetek akkor keletkeznek, ha nincsenek határok. Manapság egyre több kiemelkedően jó alkotást kapunk a műfajon belül, amik vizuálisan is meghökkentően jók, miközben egyedi, különleges, mély élményt adnak. Most pedig egy újabb film is büszkén beállhat ebbe a sorba.

A Synchronic két mentősről szól, akik olyan rejtélyes halálesetekre és balesetekre lesznek figyelmesek, amik egy furcsa droghoz köthetők. Mikor az egyikük lánya a kábítószer elfogyasztása után nyom nélkül eltűnik – mintha egy másik világba került volna –, muszáj bármit megtenniük, hogy megtalálják őt, még akkor is, ha ehhez mindent el kell dobniuk, amit eddig a valóságról tudtak.

A két főszereplő, Anthony Mackie (Bosszúállók: Végjáték) és Jamie Dornan (A szürke 50 árnyalata) remek munkát végez, de igazából nem is rajtuk van a hangsúly, hiszen maga az ötlet az, ami végig a képernyőre szegezi a figyelmünket. Már az első pillanatban érezzük, hogy ez nem egy tipikus hollywoodi klisébomba lesz, az viszont már egészen meglepő, hogy mennyire jól sikerült ez a film.


Kép: Jamie Dornan és Anthony Mackie a Synchronic című filmben / via wellgousa.com

Justin Benson és Aaron Moorhead munkája érett, precíz, átgondolt és egyszerűen zseniális. A hangulatteremtéstől kezdve, egészen a stílusok keverésén át a vizuális megoldásokig szinte minden tökéletes. Néhol egészen horrorisztikus, utána pedig kalandos, majd könnyfakasztó, szóval kifejezetten páratlan az élmény.

Szerencsére nem tudományos szempontból közelítik meg az észbontó dolgokat, hanem egy átlagember perspektíváján keresztül érzékeljük a műben látható rémisztő csodákat, így mi is részt vehetünk az őrületes utazásban, amit biztos, hogy nem fogunk elfelejteni.

A Synchronic egy igazi sci-fi a javából, ami elképesztően egyedi, elgondolkodtató, izgalmas és szórakoztató. Biztos, hogy egy idő után kultuszfilm lesz, ugyanis annyira megragadó a világ, amit felvázol, hogy újra és újra el akarunk majd merülni benne.

Ez az alkotás mindenkinek ajánlott, hiszen hozzá hasonlót talán még nem is láthattunk. Attól függetlenül, hogy a vége egy kicsit giccses, sok dolog fölött kell szemet hunynunk, illetve nem kapunk mindenre választ, könnyen lehet, hogy máris megvan az év legjobb sci-fije.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás