Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ma egy éve hunyt el Gesztesi Károly

Ma egy éve hunyt el Gesztesi Károly

Zene, Film & Kultúra

Ma egy éve hunyt el Gesztesi Károly

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 15:43

Egy esztendővel ezelőtt vesztettük el tragikus hirtelenséggel Gesztesi Károlyt, akiről most Galambos Lajos árult el egy igazán megható történetet.

Tavaly január negyedikén szinte sokkolta az embereket, mikor kiderült, hogy meghalt az ország egyik kedvence, Gesztesi Károly. A színész Budapesten, a Ferdinánd hídnál lett rosszul a kocsijában, infarktust kapott, és hiába jött gyorsan a segítség, sajnos nem sikerült megmenteni az életét. Még most is rengetegen gyászolják őt, és ezzel régi barátja, Galambos Lajos is így van, aki a szomorú évfordulón elmesélt pár szívszorító történetet az elhunyt hírességről, amikből kiderül, milyen jó ember is volt ő.

„Kamaszkorom óta, még a zenei gimnáziumból ismertem Karcsit, 45 évig voltunk jó barátok. Hatalmas szíve volt, emlékszem, mindig nagyon finom uzsonnákat hozott az iskolába, míg én párizsis szendvicset, addig ő téliszalámisat. Látta, hogy sóvárgunk és mindig kitette az asztalra az övét, hogy bárki ehessen belőle. Azt sem felejtem el soha, amikor Békéscsabán zsűriztünk egy kolbászfesztiválon és a bejáratnál láttunk egy hajléktalant, akit nem engedtek be, mert nem volt pénze jegyre. Karcsi odament hozzá és megkérdezte, mit szeretne: bemenni vagy inni egy italt? Mire a hajléktalan azt mondta, mindkettőt. Karcsi pedig kifizette a belépőt, majd meghívta egy italra, és mondta neki, a következő kör is rendezve van”

– árulta el a Blikknek Galambos Lajos.

Amikor az előadó először hallotta Gesztesi Károly halálhírét, el sem akarta hinni, és egyből írt neki, hogy hívja fel. Amikor már biztossá vált a tragédia, csak akkor tudatosult benne a hatalmas veszteség. Galambos Lajos nagyon bánja, hogy annak idején nem tudtak elmenni a januárra megbeszélt közös programjukra, és máig sokszor gondol egykori barátjára.

Borítókép: Gesztesi Károly / via 1.kerulet.ittlakunk.hu