promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerikában kapott díjat az Apró mesék

Amerikában kapott díjat az Apró mesék

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban. A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Bulgáriában, Olaszországban és Törökországban is díjazták már.

A Szilícium-völgy népszerű nemzetközi filmfesztiválját, a Cinequest-et tavasszal a koronavírus járvány miatt félbe kellett szakítani és októberben online változatban folytatódott. A kaliforniai rendezvény így összesen több mint kétszáz alkotást mutatott be, a díjazottak listáját pedig a napokban hozták nyilvánosságra a szervezők. A szakmai zsűri Szász Attila Apró mesék című filmjét Global Vision díjjal méltatta.

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila (Félvilág, Örök tél) 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely voltak. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Az Apró mesék-et számos fesztivál hívta meg programjába. Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás nemrég elnyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját Izmirben.

Borítókép:  IMDb

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás