promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akik magyarként közel álltak ahhoz, hogy világsztárok legyenek
Borítókép:  Bojtorján
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A '80-as években is aktív zenehallgató olvasóinknak nem hiszem, hogy be kell mutatnunk a Bojtorján együttest. Akkor az ország egyik legnépszerűbb zenekara voltak, egyedüli hazai együttesként felléptek a David Letterman Showban, a londoni Wembley színpadán, turnéztak és rendszeresen turnéznak a mai napig az Egyesült Államokban. Külföldi népszerűségük mellett pedig hazánk mellett Erdélyben is rendszeresen állnak színpadra.

Az eredeti felállás feloszlása után Pomázi Zoltán, megalapította az Új Bojtorján együttest, amely töretlen sikerrel készít dalokat a mai napig, sőt jelenleg is új lemezen dolgozik. 

A többek közt Lovagkereszttel, Művészi Életpálya Elismeréssel kitüntetett zenész a koronavírus okozta időszakban sem pihent. Több új szerzeményt írt és rögzített a stúdióban, továbbá zenekarával megalkotta új koncertműsorát Pomázi Zoltán, Új Bojtorján, Az eredeti hang néven, amelyben a jól ismert óriási slágereket – mint a Vigyázz magadra, fiam vagy a Csavargódal – vadonatúj dalokkal fűszerezik.

A Bojtorján együttes történetéről és a világsztárság felé vezető rögös útról könyv is jelent meg. A szerző, Csatári Bence történész a kötetben az akkori kultúrpolitika köré építi a történetet.

„Engem elsősorban az érdekelt, milyen volt a zenekar viszonya a hatalommal, a kor hivatalos kultúrpolitikájával. A Bojtorjánnak a tiltott és a tűrt határmezsgyéjéről sikerült eljutnia az abszolút támogatott kategóriába. Nagyon izgalmas volt utánajárni, hogy ez miként sikerülhetett"

– mondta az író. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás