Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Emilia Clarke az utolsó pillanatig próbálta védeni Daenerys karakterét

Emilia Clarke az utolsó pillanatig próbálta védeni Daenerys karakterét

Zene, Film & Kultúra

Emilia Clarke az utolsó pillanatig próbálta védeni Daenerys karakterét

Zene, Film & Kultúra

Buda Villő 06:36

A színésznő James Hibberd Fire Cannot Kill a Dragon (A tűz nem képes megölni egy sárkányt) című könyvében árulja el a kulisszatitkot, amely szerint Clarke az utolsó pillanatig tiltakozott Daenerys negatív karakterfejlődése ellen. 

„Értem, hogy acélossá, könyörtelenné és erőteljes karakterré kellett tenni őt. Ugyanakkor egy istenverte ember is volt”

– fakadt ki Clarke a könyvben, visszaemlékezve, hogy mennyire rosszul élte meg az általa eljátszott Daenerys Targeryen szerepének hirtelen jellemváltozását. 

Az Emmy-jelölt színésznő egészen pontosan azt nehezményezte, hogy az első évadban megismert, bátor és szerethető Daenerys szerepe a sorozat utolsó évadjára egy hideg, kifejezéstelen karakterré változott át:

„Sokszor vitatkoztam is emiatt a producerekkel”.

Szerette volna, ha nem irtják ki teljesen a karakter emberi vonásait. Ezt több alkalommal meg is említette a sorozat készítőinek, és elmondása szerint minden alkalommal imádkozott is érte, hogy figyelembe vegyék a meglátását.

Az alábbi videóban Daenerys Targeryen lángba borítja Királyvárat.

A művésznő kérése – már tudjuk – süket fülekre talált, hiszen az utolsó évadban Daenerys egész Királyvárat földig rombolta, ártatlanok ezreit élve elégetve. 

Többek között rengeteg rajongó ezért is tartja kritikán alulinak a sorozat lezárását, hiszen ez a borzalmas tett teljesen hiteltelennek tűnt egy olyan karaktertől, aki a sorozat legnagyobb részében az egyik legszerethetőbb figura volt, az ártatlanok bajnoka és védelmezője.

Clarke egyébként – röviddel az utolsó évad befejezése után – adott egy interjút a Hibberd Entertainment Weeklynek, amelyben elmondta, hogy az utolsó évad eseményei teljesen ellent mondtak azoknak a jegyzeteknek, amiket eredetileg a karakterről kapott.

Borítókép: The New York Times