Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Drakulics elvtárs meghódítja Luxemburgot

Drakulics elvtárs meghódítja Luxemburgot

Zene, Film & Kultúra

Drakulics elvtárs meghódítja Luxemburgot

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 08:38

Bodzsár Márk nagysikerű Drakulics elvtárs című filmje nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált, mely idén a „mindig meglepő újdonságokkal előrukkoló” magyar filmnek szenteli CinéFocus elnevezésű programját.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg október 8. és 25. között a luxemburgi CinÉast filmfesztivált, mely évről-évre felvonultatja a közép-európai kortárs mozi izgalmas, új alkotásait ezúttal 21 országból. Idén a fesztivál szervezői a reflektorfényt a „gazdag filmörökségéről híres és mindig meglepő újdonságokkal, kiváló és merész filmekkel előrukkoló” magyar filmgyártásra irányítják.

A CinéFocus programban hat mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvenc alkotását, melyre a magyar mozikban több mint 130 ezer néző váltott jegyet.

A versenyprogramba kapott meghívást Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása, melyben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A Spirál november 19-én mutatkozik be a magyar mozikban.

Kölcsey Levente, a locarnói filmfesztivál válogatásában debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című MOMÉ-n készült diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban.

A Nemzeti Filmintézet és a Balassi Intézet Brüsszel támogatásával megvalósuló CinéFocus keretében fellép a Canarro autentikus gipsy jazz zenekar és a luxemburgi magyar alternatív rock banda, a Toldi Mike.

A Spirál című filmet november 19-től vetítik a hazai mozikban. Az előzetes alább tekinthető meg.

Borítókép: IMDb