promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sophia Loren 10 év után a Netflixen tér vissza
Borítókép:  Chris Delmas / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tíz évnyi szünet után, a Netflix Előttem az élet című filmjében fog visszatérni a 86 éves Sophia Loren, amit saját fia, Edoardo Ponti rendezett. Az alkotás még idén ősszel debütál a streamingszolgáltatón.

Émile Ajar azonos című regényéből nem először készült filmes adaptáció: 1977-ben mutatták be Moshé Mizrahi feldolgozását, ami Oscar-díjat is kapott. Az új verziót a 86 éves Sophia Loren fia, Edoardo Ponti rendezi, és Ugo Chiti írta a forgatókönyvét. A történet szerint Loren egy holokauszttúlélő mamát alakít, aki szárnyai alá veszi a 12 éves utcagyereket, Momót. Az idős, magányos asszony és a gyerek között szoros érzelmi kapcsolat alakul ki, megvédik egymást, szokatlan családot alkotnak a tengerparti olasz városban, ahol élnek.

„A legnagyobb stúdiókkal dolgoztam már, de bizton állíthatom, hogy egyik sem volt a kulturális sokszínűség olyan gazdag melegágya, mint a Netflix, és ez az, amiért szeretem őket. Megértették, hogy nem építhetnek globális stúdiót az egyes országok helyi tehetségeinek adott lehetőségek nélkül. Mindenki megérdemli, hogy meghallgassák, erről szól a filmünk, az Előttem az élet és erről szól a Netflix is”

– nyilatkozta még korábban Loren, aki nagy örömmel játszotta el az Előttem az élet főszerepét, mivel a karakter az édesanyjára emlékeztette.

A színésznő korábban már kétszer forgatott fiával, legutóbb 2002-ben A női lélek fájdalmai című filmjében szerepelt. A 46 éves Edoardo Ponti Loren második gyermeke a Carlo Ponti filmrendezővel kötött házasságából. A színésznő 1966-tól élt a rendezővel több mint negyven éven át Ponti 2007-ben bekövetkezett haláláig.

„Az Előttem az életben Loren egy egészen új oldaláról fog bemutatkozni színésznőként. Még sosem láthatta senki ilyen szellemi bénultságot ábrázoló szerepben”

– fogalmazott Ponti a Deadline-nak.

Sophia Loren 2010-ben forgatott utoljára, amikor a Tükreim című olasz tévédrámában szerepelt. Előtte Rob Marshall Kilenc című filmjében játszotta a Daniel Day Lewis alakította filmrendező anyját.

Ted Sarandos, a Netflix tartalom-előállítási igazgatója a vállalat februári közleményében a világ egyik legnagyobb színésznőjének nevezte Loren-t, és hangsúlyozta, hogy az Előttem az élet olyan történetet mesél el, amely – akárcsak Sophia Loren – az olasz és a globális közönséget is magával ragadja majd. Az Előttem az élet november 13-án kerül be a Netflix kínálatába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás