Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Indul az audionarráció az RTL Klubon

Indul az audionarráció az RTL Klubon

Zene, Film & Kultúra

Indul az audionarráció az RTL Klubon

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 22:22

A törvényi előírásoknak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klub egyes magyar gyártású fikciós tartalmai audionarrált formában hozzáférhetővé válnak a látássérült nézők számára.

A Médiatörvény szeptember 19-én hatályba lépő módosítása a 18:30 és 21:30 közötti idősávban a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő a Jelentős Befolyásoló Erővel bíró médiaszolgáltatóknak.

Ennek a törvényi előírásnak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klubon a látássérültek A mi kis falunk című közönségkedvenc sorozat új évadának nyitó epizódját hallhatják audionarrálással, és természetesen a folytatásban is szombat esténként elérhető lesz ebben a formában a széria. Szeptember 21-től a hétköznap esténként adásba kerülő Drága örökösök záró évadának valamennyi epizódját nyomon követhetik majd az érdeklődők akadálymentesített formában.

Hosszabb távon – és összhangban a törvényi előírással – a csatorna a főműsoridős hazai gyártású fikciós tartalmak audionarrált változatának elkészíttetését tűzte ki célul.

Az audionarrált tartalmak esetében a csatorna disztribúciós partnereinek egy kiegészítő hangsávot továbbít, ezen keresztül érhető el az akadálymentesített hangsáv. Emellett a műsorszám előtt tájékoztató hívja fel a figyelmet arra, hogy a tartalom audionarrációval is elérhető.

Borítókép: Media1